Foto-expositie #Zie

Diverse gemeenten tonen de openluchtexpositie #Zie. De expositie bestaat uit meer dan levensgrote foto’s van mensen die in het verleden te maken hebben gehad met huiselijk geweld en kindermishandeling.

Iedere zes minuten komt ergens in Nederland een melding van huiselijk geweld binnen. Iedereen kan er mee te maken krijgen, maar de drempel om actie te ondernemen en hulp te zoeken is vaak hoog. Men heeft een gevoel van onzekerheid: zie ik het wel goed? Ook spelen gevoelens van angst mee: wat zijn de consequenties voor mij en de betrokkenen als ik actie ga ondernemen? Voor betrokkenen is het echter enorm van belang dat er iets gebeurt, dat iemand in actie komt.

Om aandacht te vragen voor het belang van het melden van vermoedens van huiselijk geweld, kindermishandeling en ouderenmishandeling organiseert Veilig Thuis Utrecht elk jaar in de maand november publieksactiviteiten. Dit jaar worden de activiteiten georganiseerd in samenwerking met regionale gemeenten.
Er zijn diverse activiteiten zoals:

Expositie #Zie

Diverse gemeenten tonen de openluchtexpositie #Zie. De expositie bestaat uit meer dan levensgrote foto’s van mensen die in het verleden te maken hebben gehad met huiselijk geweld en kindermishandeling. De expositie is te zien in:

 

 • VEENENDAAL: 9 t/m 22 oktober
  Locatie: Kreelpoort tot Kees Stipplein, Veenendaal
  Opening: 9 oktober om 15 uur
 • RHENEN: 23 oktober t/m 5 november
  Locatie: Plantsoenstraat 69, Rhenen
 • ZEIST: 13 t/m 19 november
  Locatie: Winkelcentrum Belcour, Zeist
 • UTRECHT: 20 t/m 29 november
  Locatie: Mariaplaats & Zadelstraat, Utrecht
  Opening: 20 november, 16.00 uur
 • NIEUWEGEIN: 30 november t/m 10 december
  Locatie: looproute van City Plaza tot ingang gemeentehuis
  Opening: 4 december 15 uur
02/10/2017 t/m 18/12/2017
← Terug naar alle evenementen