Week tegen Kindermishandeling: themamiddag Meldcode

Van 20 tot en met 26 november 2017 vindt voor de vijfde keer de Week tegen Kindermishandeling plaats. Met de Week tegen Kindermishandeling wordt aandacht gevraagd voor dit thema. En dat is hard nodig! In Nederland worden 119.000 kinderen per jaar mishandeld. Dat is gemiddeld één kind per klas. Veel te veel natuurlijk!

Samen Veilig Midden-Nederland organiseert op maandag 20 november van 15.30 tot 17.00 uur, in Utrecht een bijeenkomst voor basisscholen, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen uit de provincie Utrecht met als thema de Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling.

Wijzigingen Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling
Als schoolleider, interne begeleider of hoofd van een school of kinderdagverblijf/peuterspeelzaal heeft u een belangrijke rol als u te maken krijgt met kinderen bij wie u een vermoeden heeft van huiselijk geweld en kindermishandeling. U heeft te maken met de verplichte wet Meldcode. Bovendien verandert er het een en ander binnen deze wet per 1 januari 2019. Vanaf die datum ben u verplicht om in stap 5 van de Meldcode te gaan werken met een afwegingskader. Wat betekent dat voor u? En wat wordt er van u verwacht?

Aanmelden themamiddag Meldcode
U kunt zich inschrijven voor deze themamiddag door een mail te sturen naar expertisecentrum@samen-veilig.nl.
Vermeld in uw mail uw contactgegevens en de namen van de deelnemers. Deelname is gratis.
Wees er snel bij, want vol is vol.

Het Expertisecentrum biedt ook trainingen, workshops en voorlichtingsbijeenkomsten aan.

U kunt uiteraard ook altijd bellen of mailen voor meer informatie over ons aanbod en de mogelijkheden.

20/11/2017 t/m 20/11/2017 15:30 tot 17:00 Expertisecentrum (o.a. trainingen, workshops, voorlichting)
← Terug naar alle evenementen