Waar ben je naar op zoek?

Aanbod voorlichting: tekst & uitleg bij ons werk

Senada Nikocevic werkt als medewerker SAVE bij de vestiging in Nieuwegein. Daarnaast is zij coördinator van de Voorlichtingspoule van Samen Veilig Midden-Nederland. De Voorlichtingspoule bestaat uit ongeveer tien personen. Zij geven presentaties op scholen, kinderdagverblijven, aan gemeenten en aan die organisaties die meer willen weten over Samen Veilig Midden-Nederland. Graag maken wij kennis met Senada.

Senada: “Het is ontzettend leuk om naast mijn werk als medewerker SAVE ook voorlichting te geven over de organisatie en ons werk. Het geeft ons de kans te vertellen wat wij doen en waarvoor professionals ons kunnen benaderen.”

De transitie is bijna drie jaar geleden ingezet en het team merkt dat er soms nog onvoldoende bekendheid is over wat de ‘nieuwe’ organisatie doet. De taken zijn uitgebreider dan voor de fusie en Veilig Thuis Utrecht is nu een onderdeel van Samen Veilig Midden-Nederland. Hier ligt een mooie kans.

Senada: ”Naast presentaties staan we ook regelmatig op stagemarkten van hogescholen. Er zijn zoveel enthousiaste studenten die dezelfde opleiding hebben gedaan als ikzelf. Het is heel waardevol om hen al een beetje wegwijs te maken en te laten proeven aan wat het werk in de praktijk betekent. Een studie is toch anders dan daadwerkelijk bij gezinnen thuis komen.”

De presentaties van de Voorlichtingspoule zijn ook bedoeld voor professionals die niet dagelijks te maken hebben met het signaleren van onveilige situaties. Het is juist belangrijk dat leraren, artsen en verpleegkundigen, maar ook professionals in bijvoorbeeld de kraamzorg weten wanneer zij Samen Veilig Midden-Nederland in kunnen schakelen.

Senada: “Wij geven tijdens een voorlichting algemene informatie over ons werk. Als professionals specifieke trainingen willen over vroeg-signalering of bijvoorbeeld de nieuwe meldcode, dan verwijzen we door naar het Expertisecentrum van Samen Veilig Midden-Nederland. Zij bieden deskundigheidsbevordering op maat en verzorgen inhoudelijke trainingen rondom specifieke thema’s.”

Bent u geïnteresseerd in een presentatie?