Waar ben je naar op zoek?

Conferentie Geweld in gezinnen: ‘Traumaverwerking en herstel’

Geweld in gezinnen, het komt (te vaak) voor.

In 2016 begonnen we een jaarlijkse conferentiereeks, onder de titel Geweld in Gezinnen, om professionals handvatten te bieden te handelen in de verschillende fasen die we kunnen onderscheiden. Tot nu toe hebben we stilgestaan bij de thema’s ‘signaleren en melden’, ‘gemeld….en nu?’ en ‘stoppen van geweld’.

Ook dit jaar organiseren we weer een conferentie in deze reeks, met dit jaar als centraal thema ‘traumaverwerking en herstel’. Want met het stoppen van geweld is de impact daarvan niet verdwenen voor betrokkenen, terwijl professionals dan (vaak) de betrokkenen loslaten. We willen in de conferentie inzoomen op hoe geweld doorwerkt in een mensenleven en wat u kan betekenen in de fase van traumaverwerking en herstel.

Niemandskinderen
Tijdens het plenaire gedeelte spreekt Carolien Roodvoets (psychotherapeut, gezins- en relatietherapeut en seksuoloog) over het boek Niemandskinderen. Kinderen worden soms gebruikt voor het eigen welzijn van ouders of fungeren als steunpilaren van volwassenen in plaats van dat ze zelf steun ervaren. Eenmaal volwassen kunnen ze vaak hun draai in het leven niet vinden. Ze verdwalen en verdrinken voorgoed in Niemandsland, of ze gaan hun traumatische geschiedenis verwerken. Een lezing over de gevolgen én de verwerking van een traumatisch jeugd.

Workshops
Naast het plenair programma zullen er ook workshops worden gegeven. Alle deelnemers volgen de workshop ‘Samen werken aan heling’ van Carolien Roodvoets. Daarnaast kunt u kiezen uit één van de volgende workshops:

  • Uithuisplaatsing als veiligheidsmaatregel tegen traumatisering en dan…
  • Vergroten van veerkracht bij kinderen na ingrijpende gebeurtenissen
  • De stilte doorbreken; herstel na trauma door seksueel grensoverschrijdend gedrag
  • Cliënt en trauma’s

U maakt uw keuze ter plekke op 8 oktober. Hierbij geldt: vol is vol. Kijk hier voor het volledige programma en een uitgebreidere omschrijving van alle workshops.

Voor wie is deze conferentie bedoeld?
Professionals uit provincie Utrecht werkzaam bij primair, voortgezet en speciaal onderwijs, kinderopvang, peuterspeelzalen, buitenschoolse opvang, lokale (wijk)teams, (jeugd)gezondheidszorg, huisartsen, kinderartsen, verloskundigen, kraamzorg, GGZ, jongerenwerk, welzijnsorganisaties, gemeenten (w.o. beleidsmedewerkers, leerplicht), Werk & Inkomen, Raad voor de Kinderbescherming, Samen Veilig Midden-Nederland, Politie, Reclassering, Justitie.

Samenwerking
De conferentie wordt georganiseerd door gemeenten verbonden in de Regiovisie Huiselijk Geweld en Kindermishandeling Utrecht in samenwerking met GGD regio Utrecht, Veilig Thuis Utrecht, buurtteams Utrecht, Hogeschool Utrecht en het kennisplatform Utrecht Sociaal (kUS).

Kosten en aanmelding
De conferentie kost € 50 p.p. (incl. lunch en borrel). Aanmelden kan via het aanmeldformulier. Uw aanmelding is pas definitief na ontvangst van uw betaling en ingevuld aanmeldformulier. Bij verhindering is restitutie niet mogelijk; wel kunt u iemand anders in uw plaats laten gaan. De mogelijkheid tot aanmelden sluit op 1 oktober a.s. of eerder als er geen plaats meer is.

Kosten
€ EUR 50,00

Aanmelden
https://husite.nl/kus/2213-2/