Spoed of crisis contact

Is er gevaar?

Is er een levensbedreigend gevaar? Bel dan onmiddellijk 112.

Bel 112

Geen client bij ons?

Dreigt een situatie thuis of elders uit de hand te lopen en ben je geen cliënt van Veilig Thuis Utrecht of SAVE Jeugdbescherming? Bel dan Veilig Thuis.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij Veilig Thuis Utrecht?

Ben je cliënt bij Veilig Thuis Utrecht, dan bel je altijd met het hoofdnummer.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij SAVE Jeugdbescherming?

Ben je cliënt bij SAVE Jeugdbescherming, dan bel je tijdens kantooruren (tussen 08.30 en 17.00 uur) met de medewerker SAVE die jou is toegewezen.

Buiten kantooruren bel je met het onderstaande nummer:

In de provincie Flevoland: bel 088 – 996 3000.
In de provincie Utrecht: bel 0800- 2000.

Privacy

Samen Veilig Midden-Nederland hanteert een aantal uitgangspunten bij de verwerking van persoonsgegevens en neemt maatregelen voor een rechtmatige, betrouwbare, behoorlijke en zorgvuldige omgang met persoonsgegevens:

  • Wij verwerken alleen persoonsgegevens die voor de uitvoering van de taken noodzakelijk zijn. Daarbij zorgen we ervoor dat persoonsgegevens alleen verwerkt worden voor het specifieke doel waarvoor ze verzameld zijn.
  • Wij verwerken niet méér persoonsgegevens dan noodzakelijk is.
  • Wij zorgen dat steeds wordt bekeken wat voor de betrokkenen de minst ingrijpende manier is om gegevens te verzamelen.
  • Wij zorgen ervoor dat de persoonsgegevens die worden gebruikt juist en nauwkeurig zijn.
  • Wij bewaren persoonsgegevens zolang als nodig is voor het doel waarvoor ze verzameld zijn of op grond van de archiefwet is vereist, en niet langer dan wettelijk is toegestaan.
  • Wij nemen passende maatregelen om persoonsgegevens te beveiligen. Alleen personen met de juiste bevoegdheden en geheimhoudingsplicht kunnen persoonsgegevens verwerken. Met organisaties die toegang hebben tot de persoonsgegevens die wij verwerken, zoals een ICT-bedrijf, hebben wij daarvoor een verwerkersovereenkomst.

Privacy van cliënten

Beveiligde verbinding

De website van Samen Veilig Midden-Nederland is beveiligd met een SSL-certificaat (Secure Sockets Layer). Dit certificaat herken je aan de vermelding ‘https’ in de adresbalk. De extra ‘S’ staat voor secure en toont dus aan dat het om een veilige website gaat. Het SSL-certificaat versleutelt gegevens en verhoogt zo de veiligheid.

Cookies & persoonsgegevens

Cookies zijn kleine, eenvoudige tekstbestandjes die uw computer of mobiele apparaat opslaat wanneer u onze website bezoekt.
Door gebruik te maken van cookies zorgen wij er bijvoorbeeld voor dat:

  • Het surfen op onze website makkelijker voor je wordt.
  • We je functionaliteiten kunnen aanbieden zoals het direct wegklikken van de website of rechtstreeks vanaf de website kunnen bellen met ons crisisnummer.
  • We kunnen meten hoe onze website wordt gebruikt en daarmee brengen we verbeteringen aan.
  • We kunnen herkennen met welk soort apparaat je onze website bezoekt.

Welke cookies gebruiken wij?

  1. Functionele cookies:
    Functionele cookies zorgen ervoor dat onze website goed functioneert.
    Denk hierbij aan:

    • Het onthouden van welke pagina’s je eerder bezocht hebt zodat deze sneller laden als je ze opnieuw bezoekt.
    • Opgeslagen browserinstellingen zodat je onze website op jouw beeldscherm goed en passend kunt bekijken.
    • Het beheer van de serverbelasting van onze website zodat die goed bereikbaar is en optimaal blijft werken.
    • Het opsporen van mogelijk misbruik of problemen, door bijvoorbeeld opeenvolgende mislukte inbraakpogingen op onze server te registreren.
  2. Analytische cookies:
    Met analytische cookies verzamelen wij statistische gegevens over hoe onze website gebruikt wordt. Aan de hand van deze gegevens kunnen we onze website blijven verbeteren.
    Wij slaan door middel van analytische cookies de volgende anonieme gegevens op:

    • Jouw IP-adres: uw IP-adres wordt hierbij anoniem gemaakt, d.w.z. dat de laatste drie cijfers niet doorgegeven worden waardoor het IP-adres dat wij ontvangen niet naar jou herleidbaar is.
    • Technische kenmerken, zoals de browser die gebruikt wordt voor het bezoek  (zoals Chrome, Safari of Firefox), de resolutie van het  computerscherm dat gebruikt wordt en welk apparaat gebruikt wordt voor het bezoek  (desktop, mobiel, tablet).
    • Op welke pagina de bezoeker op onze website is binnengekomen.
    • Wanneer en hoelang onze website door de bezoeker bezocht wordt en welke pagina’s bekeken zijn.
    • Of de bezoeker gebruik maakt van functionaliteiten zoals het direct bellen van het crisisnummer of het direct verlaten van de website.

Deze cookies gebruiken wij bijvoorbeeld om:

  • Bij te houden wat het totale aantal bezoeker aan onze website is.
  • Te meten hoelang een bezoek gemiddeld duurt.
  • Te bepalen in welke volgorde een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt.

Wij analyseren deze via analytische cookies verkregen informatie met behulp van Google Analytics.Voor de verwerking van de gegevens hebben wij een verwerkersovereenkomst met Google.
De bezoekersgegevens worden versleuteld en anoniem verwerkt door Google Analytics. Dus ook Google ontvangt louter geanonimiseerde gegevens die niet naar specifieke personen herleidbaar zijn.
Zo wordt er gebruik gemaakt van anonieme IP-adressen. De laatste drie cijfers van het IP-adres zijn niet zichtbaar waardoor bezoekers niet te herleiden zijn via het IP-adres. Wij delen geen gegevens met Google en de Google-Analytics cookies worden niet gebruikt in combinatie met andere diensten van Google, zoals DoubleClick en Adwords.

Aanpassen van cookie-instellingen

Wij gebruiken geen marketingcookies om jou advertenties aan te kunnen bieden. Daarom hoeven we je niet de optie te bieden om je cookie-instellingen tussentijds aan te kunnen passen.
Cookies kun je overigens ook altijd zelf via je browserinstellingen verwijderen of uitschakelen.

Cookies & browserinstellingen

Als je niet wilt dat websites cookies op jouw computer kunnen opslaan, kun je dit in je browserinstellingen aanpassen. Je krijgt dan een waarschuwing voordat er cookies worden geplaatst. Je kunt de instellingen ook zo aanpassen dat je browser alle cookies of alleen cookies van derde partijen weigert. Ook cookies die al geplaatst zijn, kun je daar weer verwijderen.
Let op:

  • Je moet de instellingen apart aanpassen voor elke browser die je gebruikt.
  • Je moet de instelling apart aanpassen op elk apparaat dat je gebruikt.
  • Hoe je de instellingen kunt aanpassen verschilt per browser.
    Hier vind je de handleidingen van de meest gebruikte browsers:

Nieuwsbrief & persoonsgegevens

Heb jij je aangemeld voor de digitale nieuwsbrief van SAVE jeugdbescherming en/of Veilig en Veilig Thuis Utrecht? Dan vragen wij daarbij alleen om jouw mailadres. Je mailadres wordt alleen gebruikt voor verzending van de mails met nieuws en informatie over onze organisatie en ons werkveld. Ook informeren wij je via de mail over activiteiten die wij organiseren.
Samen Veilig Midden-Nederland verzendt de nieuwsbrieven via de applicatie Mailchimp (www.mailchimp.com). Wij hebben een verwerkersovereenkomst gesloten met Mailchimp. Mailchimp slaat de gegevens (inclusief onze verzendlijst waar jouw mailadres in opgenomen is) bovendien op een server op die in Amerika staat. Dit mag omdat Mailchimp voldoet aan strenge eisen. Samen Veilig Midden-Nederland voert bovendien regelmatig een risicotaxatie uit om te controleren of Mailchimp nog aan de eisen voldoet.

Gegevens nieuwsbrief inzien of wijzigen

In elke mailing vind je een link waarmee je direct toegang hebt tot je opgeslagen gegevens (in idt geval alleen je mailadres). Je kunt via die link jouw gegevens inzien en wijzigen.
Wil je de nieuwsbrief niet langer ontvangen? Dan vind je onder aan elke mailing een een link waarmee jij je af kunt melden. Je mailadres verdwijnt daarmee van de verzendlijst en kan door ons niet meer gebruikt worden.

Mailchimp rapportages

Mailchimp brengt rapportages uit over hoe de mailings ontvangen en gebruikt worden. Deze rapportages gebruiken wij om onze mailings te verbeteren en beter af te stemmen op de informatiebehoefte van onze abonnees. De rapportages worden bewaard. Aan het eind van elk jaar schonen wij de rapportages handmatig op en verwijderen de rapportages van ouder dan een jaar van de Mailchimp-server.

Rechtsbescherming & klachten

Rechten

Met betrekking tot jouw eigen persoonsgegevens en de verwerking daarvan heb je de volgende rechten:

  1. Recht op inzage van de opgeslagen persoonsgegevens.
  2. Recht op informatie over de verwerking van jouw persoonsgegevens.
  3. Recht op correctie en aanvullen van persoonsgegevens wanneer deze feitelijke onjuist of niet volledig zijn opgenomen.
  4. Recht op vernietiging van opgeslagen persoonsgegvens en het dossier, tenzij bewaring van het dossier van aanmerkelijk belang is voor een ander dan de betrokkene of als de wet zich hiertegen verzet.
  5. Recht op beperking van het verwerken van persoonsgegevens o.a. als de juistheid van persoonsgegevens wordt betwist (deze persoonsgegevens mogen dan tijdelijk niet verder verwerkt worden).
  6. Recht op verzet tegen het verwerken van persoonsgegevens voor bijvoorbeeld wetenschappelijk onderzoek vanwege specifieke persoonlijke omstandigheden (de gegevensverwerking wordt stop gezet).
  7. Recht op het verkrijgen van een afschrift van de opgeslagen persoonsgegevens.

Als je jouw recht wilt uitvoeren, dan kun je hiervoor schriftelijk argumenten aandragen bij de Functionaris Gegevensbescherming.. Deze functionaris zal dan, na overleg met jou en de betrokken medewerker een advies uitbrengen.

Klachten?

Heb je een klacht of een opmerking over hoe Samen Veilig Midden-Nederland jouw persoonsgegevens verwerkt? Bespreek dit met de medewerker of contactpersoon en/of diens leidinggevende. Voor onafhankelijk advies kun je contact opnemen met de Functionaris Gegevensbescherming.

Wil je jouw klacht liever niet eerst bespreken of ben je niet tevreden met de geboden oplossing? Neem dan contact op met de Autoriteit Persoonsgegevens.