Waar ben je naar op zoek?

Delaine zoekt jongeren voor de jongerenraad

Hoi! Mijn naam is Delaine en de komende tijd ga ik, eens in de drie weken, voor jullie bloggen! Nadat mijn biologische ouders op een vervelende manier uit elkaar zijn gegaan, is er op mijn zesde een ondertoezichtstelling (ots) uitgesproken. Toen ik tien jaar oud was ben ik uit huis geplaatst. Ik woonde achtereenvolgens in een crisisopvang, in een leefgroep, in een gezinshuis waar ik níét op mijn plek zat, in een gezinshuis waar ik wél op mijn plek zat, op een kamertrainingscentrum (ktc) én in een woongroep.

Fast forward ben ik nu 25 jaar oud, heb ik een eerste studie afgerond en ben ik dit schooljaar gestart met mijn tweede HBO studie. In hartje Utrecht heb ik mijn eigen studio, een groot sociaal netwerk en ben ik druk bezig met het opbouwen van mijn toekomst.

Ik ben actief in de cliëntenraad van Samen Veilig Midden-Nederland en samen met de twee cliëntambassadeurs Shantal en Mina ben ik bezig om de jongerenraad op te richten. Ik zou graag met jullie in gesprek gaan over hoe Samen Veilig Midden-Nederland jou beter kan helpen met het bouwen aan een positieve toekomst!

De komende tijd ga ik jullie meer vertellen over hoe ik het ervaren heb om in allerlei jeugdzorginstellingen te wonen, hoe ik om ga met de dingen die gebeurd zijn en hoe ik mijn verleden om heb gezet in iets positiefs.

Lees ook mijn storytellling verhaal Jij, ik of wij – Delaine Mahler over Samen Veilig Midden-Nederland dat ik voor een schoolopdracht schreef. Sommige stukken uit dit verhaal zijn mijn eigen ervaring en een aantal stukken heb ik geschreven vanuit de ervaring van anderen.

Op 29 januari staat mijn eerste blog online en ga ik meer vertellen over de eerste jaren dat Bureau Jeugdzorg Utrecht (nu SAVE), bij mij betrokken was. Daarna komt er eens in de drie weken op vrijdag een blog online.

Mochten jullie in contact willen komen met mij, dan kan dat nu nog via Shantal of Mina. We werken aan een mailadres voor de jongerenraad zodat jullie mij ook rechtstreeks kunnen benaderen. Tot die tijd kan dit via de cliëntambassadeurs: ambassadeurs@samen-veilig.nl.

Tot snel!

Eerder heb ik ook meegewerkt aan drie podcastst. Je vindt ze hier:

[Podcast 18-12-2020] In gesprek met… Delaine over de cliëntenraad.
[Podcast 27-05-2020] In gesprek met… Delaine over het stigma van de jeugdzorg.
[Podcast 26-02-2020] In gesprek met… Delaine over de jeugdzorg.