Waar ben je naar op zoek?

Eerste lichting Young Professionals afgezwaaid

Op 1 september 2018 startte de eerste lichting Young Professionals bij Samen Veilig Midden-Nederland. Pas afgestudeerde HBO-ers kunnen zich door middel van het Young Professionals Programma ontwikkelen tot allround professionals die een steentje bijdragen aan een veilig thuis voor iedereen. Deze week zwaaide de eerste lichting af.

“Het programma vormt als het ware een brug tussen de theorie van de opleiding en de praktijk van elke dag”, vertelt Evera Voskuil. Als directeur bij Samen Veilig Midden-Nederland is zij o.a. verantwoordelijk voor werving én behoud van nieuwe medewerkers.

Mina Abou is één van de Young Professionals van het eerste uur. “Ik vond het werkelijk een heel fijn programma, echt vanaf dag één”, vertelt ze. “Er lag een goed plan, dat mij duidelijk structuur bood. Ik werd intensief begeleid door een medewerker die daar ook ruimte en tijd voor kreeg. Dat was echt heel waardevol! Zeker als je je realiseert dat de werkdruk in ons vak vaak hoog is. Ik heb door het Young Professional programma me het vak echt eigen kunnen maken, waardoor ik me nu zelfverzekerd voel om mijn werk goed te kunnen doen.”

Evera Voskuil: “Het werkt dus als we rust en tijd nemen voor jonge mensen. Deze eerste lichting Young Professionals is echt een breekijzer geweest voor de opvatting dat je met ‘jonkies’ dit vak niet zou kunnen uitvoeren. We horen onder andere terug dat het programma een mooie kans biedt om het vak echt te leren en je eigen te maken net na je studie. Ik ben enorm trots op deze groep jonge mensen!”