Ga met ons in gesprek tijdens foto-expositie #Zie!

Gepubliceerd op 25 oktober 2017 in Veilig Thuis Utrecht.

Van 23 oktober t/m 5 november is in Rhenen (Plantsoenstraat) de foto-expositie #Zie te zien. In Rhenen kunt u tijdens de expositie met ervaringsdeskundigen en o.a. medewerkers van Veilig Thuis Utrecht in gesprek over de expositie en het doel van de expositie.

De expositie bestaat uit meer dan levensgrote foto’s van mensen die in het verleden te maken hebben gehad met huiselijk geweld en kindermishandeling. Iedere zes minuten komt ergens in Nederland een melding van huiselijk geweld binnen. Iedereen kan er mee te maken krijgen, maar de drempel om actie te ondernemen en hulp te zoeken is vaak hoog. Men heeft een gevoel van onzekerheid: zie ik het wel goed? Ook spelen gevoelens van angst mee: wat zijn de consequenties voor mij en de betrokkenen als ik actie ga ondernemen? Voor betrokkenen is het echter enorm van belang dat er iets gebeurt, dat iemand in actie komt.
Deze expositie is door Veilig Thuis Utrecht in samenwerking met de gemeente ontwikkeld om aandacht te vragen voor het belang van het melden van vermoedens van huiselijk geweld, kindermishandeling en ouderenmishandeling.

In gesprek
Op donderdag 26 oktober en op vrijdag 3 november kunt u bij de expositie in gesprek met ervaringsdeskundigen en medewerkers van het lokale team Rhenen, de gemeente en Veilig Thuis Utrecht over de foto-expositie. Zij geven graag toelichting bij het doel van de expositie: laat slachtoffers en plegers weten dat je hen ziet. Ook delen zij kaarsen uit en informatie over wat u kunt doen, voor uzelf óf voor een ander.

 • Donderdag 26 oktober (tijdens de markt)
  9.00 – 11.00 uur
 • Vrijdag 3 november
  13.00 – 15.00 uur

Expositie data
De expositie #Zie is ook nog te zien in:

 • ZEIST: 13 t/m 19 november
  Locatie: Winkelcentrum Belcour, Zeist
 • UTRECHT: 20 t/m 29 november
  Locatie: Mariaplaats & Zadelstraat, Utrecht
  Opening: 20 november, 16.00 uur
 • NIEUWEGEIN: 30 november t/m 10 december
  Locatie: looproute van City Plaza tot ingang gemeentehuis
  Opening: 4 december 15 uur