Waar ben je naar op zoek?

Kansen voor de jeugd: Samen Veilig Midden-Nederland is partner van JINC

Met een Bliksemstage van de leerlingen uit de 3e klas vmbo St. Gregorius College in Utrecht bij Samen Veilig hebben JINC en Samen Veilig vandaag hun regionale partnerschap afgetrapt.

De leerlingen ontdekten tijdens een Bliksemstage wat voor verscheidenheid aan beroepen er bestaat binnen Samen Veilig. Samen Veilig heeft te maken met ernstige problematiek binnen gezinnen waardoor kinderen thuis niet veilig kunnen opgroeien. Er kan sprake zijn van kindermishandeling- of verwaarlozing. “Dat is best heftig om te horen voor de leerlingen. Maar het is belangrijk dat wij laten zien dat dit soort werk ook bestaat en dat je als medewerker een verschil kunt maken in het leven van een kind”, aldus directeur Evera Voskuil. “Misschien stimuleert het hen om ook in de Zorg- en Welzijnssector te gaan werken”.

Johan & Sanne
De leerlingen mochten meedenken met de jeugdbeschermers over de kinderen ‘Johan’ en ‘Sanne’ van wie de gescheiden ouders steeds heftig ruzie maken waar de kinderen bij zijn. Ook maakten ze kennis met andere medewerkers zoals die van de afdeling HRM, de juridische afdeling en de financiële administratie.

De komende tijd zullen vaker groepen leerlingen op Bliksemstage komen bij Samen Veilig. Dat is niet alles: Samen Veilig doet ook mee aan de sollicitatietrainingen van JINC. En bestuurder Tanno Klijn staat op donderdag 24 januari zijn stoel af aan de ‘Baas van Morgen’.

Evera is erg blij met dit partnership. “Op deze manier kan JINC de komende jaren meer kinderen bereiken en zo kan Samen Veilig kinderen kennis laten maken met het belangrijke werk dat onze medewerkers doen. We leven in een samenleving waarin gelijke kansen en een veilig thuis niet voor iedereen zijn weggelegd. Daarom juist kunnen JINC en Samen Veilig elkaar versterken. Wij investeren beiden in de beste kansen voor de jeugd.”

Samen Veilig staat voor een samenleving waar iedereen recht heeft op een veilig thuis en komt in beeld als er zorgen zijn over de veiligheid van een kind. In Nederland groeien helaas nog steeds kinderen op die geen veilig thuis hebben. Gemiddeld wordt één kind per schoolklas mishandeld. Dat zijn 120.000 kinderen per jaar.

JINC strijdt voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Daarom helpt JINC jongeren van 8 tot en met 16 jaar op weg naar een goede start op de arbeidsmarkt. Via het JINC-programma maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren.