Waar ben je naar op zoek?

NIEUW: website Jongeren Hulp Online

Op www.jongerenhulponline.nl vind je als jongere zes hulplijnen, die snel, anoniem en gratis hulp bieden.

De website Jongeren Hulp Online is bedoeld om jou op weg te helpen bij het direct vinden van (online) ondersteuning. Het voorkomt dat je -al googelend- verdwaalt in het woud van instanties, hulpverleners, websites en bedrijven. De zes organisaties die nu meedoen met Jongeren Hulp Online zijn De KindertelefoonDe Luisterlijn@easeMIND KorrelatiePratenOnline en 113 Zelfmoordpreventie. Bij elkaar dekken ze heel veel soorten problemen en vragen van jongeren en kinderen. De ondersteuning van de aangesloten hulplijnen verschilt: van praten over je gevoelens met een getrainde vrijwilliger tot het inroepen van een professional in een situatie waarin de nood hoog is. Maar in alle gevallen zijn ze er met een luisterend oor, praktische tips, adviezen en doorverwijzing. Of het nou gaat om chatten, appen, mailen en bellen: de hulp die ze op Jongeren Hulp Online samenbrengen is allemaal anoniem en gratis. En… ze zijn er voor jou!

Misschien kun je niet voor alle hulpvragen terecht bij de instanties op deze site. Neem dan contact op met je huisarts, de lokale GGD (Jeugdgezondheidszorg) of jeugdteam van je gemeente.

Jongeren Hulp Online is een initiatief van Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) en Alles is Gezondheid. Beide partijen zijn onafhankelijk en worden gefinancierd met publieke middelen.

Team Communicatie

(foto via voordejeugd.nl)