Spoed of crisis contact

Is er gevaar?

Is er een levensbedreigend gevaar? Bel dan onmiddellijk 112.

Bel 112

Geen client bij ons?

Dreigt een situatie thuis of elders uit de hand te lopen en ben je geen cliënt van Veilig Thuis Utrecht of SAVE Jeugdbescherming? Bel dan Veilig Thuis.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij Veilig Thuis Utrecht?

Ben je cliënt bij Veilig Thuis Utrecht, dan bel je altijd met het hoofdnummer.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij SAVE Jeugdbescherming?

Ben je cliënt bij SAVE Jeugdbescherming, dan bel je tijdens kantooruren (tussen 08.30 en 17.00 uur) met de medewerker SAVE die jou is toegewezen.

Buiten kantooruren bel je met het onderstaande nummer:

In de provincie Flevoland: bel 088 – 996 3000.
In de provincie Utrecht: bel 0800- 2000.

Organisatie

Eerste lichting Young Professionals afgezwaaid

Nieuws 11 september 2019 Reading Time: 2 minutenleestijd

Op 1 september 2018 startte de eerste lichting Young Professionals bij Samen Veilig Midden-Nederland. Pas afgestudeerde HBO-ers kunnen zich door middel van het Young Professionals Programma ontwikkelen tot allround professionals die een steentje bijdragen aan een veilig thuis voor iedereen. Deze week zwaaide de eerste lichting af.

“Het programma vormt als het ware een brug tussen de theorie van de opleiding en de praktijk van elke dag”, vertelt Evera Voskuil. Als directeur bij Samen Veilig Midden-Nederland is zij o.a. verantwoordelijk voor werving én behoud van nieuwe medewerkers.

Mina Abou is één van de Young Professionals van het eerste uur. “Ik vond het werkelijk een heel fijn programma, echt vanaf dag één”, vertelt ze. “Er lag een goed plan, dat mij duidelijk structuur bood. Ik werd intensief begeleid door een medewerker die daar ook ruimte en tijd voor kreeg. Dat was echt heel waardevol! Zeker als je je realiseert dat de werkdruk in ons vak vaak hoog is. Ik heb door het Young Professional programma me het vak echt eigen kunnen maken, waardoor ik me nu zelfverzekerd voel om mijn werk goed te kunnen doen.”

Evera Voskuil: “Het werkt dus als we rust en tijd nemen voor jonge mensen. Deze eerste lichting Young Professionals is echt een breekijzer geweest voor de opvatting dat je met ‘jonkies’ dit vak niet zou kunnen uitvoeren. We horen onder andere terug dat het programma een mooie kans biedt om het vak echt te leren en je eigen te maken net na je studie. Ik ben enorm trots op deze groep jonge mensen!”