Waar ben je naar op zoek?

Bert Reintjes

Sinds 1964 ben ik werkzaam in de zorg. Vanaf begin jaren zeventig heb ik 15 jaar leiding gegeven bij diverse organisatie waar mensen werken/wonen met een ziekte, aandoening of letsel.

Sinds 1985 ben ik werkzaam als sociaal-pedagoog. Eerst als beleidsmedewerker bij Humanitas DMH en vervolgens als zelfstandig ondernemer. Als zelfstandig ondernemer hebben méér dan drieduizend personen met een ziekte, aandoening of letsel mij benaderd om een oplossing voor zichzelf of voor hun kind te vinden. De ondersteuning bood ik met een instrument dat ik samen met de Universiteit van Groningen, afdeling Orthopedagogiek heb ontwikkeld. Voor al deze mensen heb ik oplossingen kunnen aandragen vanuit de WMO, WLZ (voorheen AWBZ) en zorgverzekeringswet. Ook heb ik op deze wijze diensten verleend aan 18 organisatie binnen de gezondheidszorg.

Gezinnen met ernstige problemen uitten hun zorgen als er mogelijk jeugdzorg in beeld kwam. En opeens kreeg ik er zelf mee te maken . Door de ziekte van onze dochter, moeder van ons kleinkind, kregen wij  te maken met jeugdzorg. Hun aanpak verdient in alle opzichten niet de schoonheidsprijs. Dat is de reden dat ik mij heb aangemeld bij de cliëntenraad. Ik wil werken aan een betere jeugdzorg met een menselijk gezicht.