Waar ben je naar op zoek?

Ondersteuning door onafhankelijke Vertrouwenspersoon

Onze cliënten hebben recht op ondersteuning door een onafhankelijke vertrouwenspersoon. Met deze vertrouwenspersoon kunt u vragen of klachten bespreken die u liever niet met de medewerker of diens leidinggevende bespreekt.

De vertrouwenspersoon denkt met u mee en kan u adviseren. Bent u niet tevreden over de hulp die u krijgt? Ook dan kunt u terecht bij de vertrouwenspersoon.

Hij/zij kijkt samen met u naar een oplossing of aanpak en kan u ook helpen bij het indienen van een klacht. De vertrouwenspersoon is er ook voor u als u te maken heeft (of heeft gehad) met (seksueel) ongewenst gedrag van een hulpverlener.
Aan de ondersteuning door een vertrouwenspersoon zijn geen kosten verbonden.

Om in contact te komen met een vertrouwenspersoon, kunt u zich bijvoorbeeld wenden tot het onafhankelijke Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg (AKJ). Het AKJ beantwoordt uw vragen en verwijst zo nodig door naar een vertrouwenspersoon van het AKJ in uw regio. U kunt ook via de chat contact opnemen met het AKJ. Dit is een handige manier om korte vragen voor te leggen aan een vertrouwenspersoon.