Waar ben je naar op zoek?

Team Samen Veilig Midden-Nederland loopt mee met de Socialrun

De Socialrun vraagt op een positieve manier aandacht voor stigmatisering van psychische problemen. Op 21, 22 en 23 september leggen meer dan 30 teams in 48 uur de ronde van 555 kilometer door Nederland af. De teams vragen hiermee onder het motto #meedoeniswinnen aandacht en begrip voor en bespreekbaarheid van psychische problemen. “Niets kan omschrijven wat de Socialrun met je doet, je moet dat ervaren”, aldus Suzanne van Weelden, één van de lopers van het Team Samen Veilig.

De Socialrun is de langste estafetteloop van Nederland. Eén hardloper rent gedurende het weekend een afstand van 50 km of meer. Het vergt moed en doorzettingsvermogen om de non-stop-estafette te volbrengen. Mensen met een psychische aandoening moeten dit vaak dagelijks opbrengen om hun plek in de maatschappij te verdedigen. Aan de Socialrun doen cliënten, psychiaters, hulpverleners en ook mensen buiten de GGZ mee.

Opbrengst
Elke kilometer die een team aflegt kan voor vijf euro gesponsord worden. De opbrengsten gaan naar projecten die openheid stimuleren en zo vooroordelen over mensen met psychische aandoeningen verminderen. “We gaan voor bespreekbaarheid, dat is het hoofddoel. Geld ophalen is niet het belangrijkste. Maar dat wat we ophalen gaat in zijn geheel naar projecten die de bespreekbaarheid stimuleren. Er gaat niets naar de organisatie. En wat er gebeurt tijdens de run, die openheid met elkaar, een bijzonder feestje! Dat moet je gewoon meemaken!”, aldus organisator Frank Bonekamp.

Route
De route van ruim 555 km gaat via Utrecht door Gelderland, Overijssel, Drenthe en Friesland om via de Afsluitdijk en Noord-Holland weer af te zakken naar Utrecht en zondagmiddag te finishen in Soest. De start is vrijdag 21 september aan de Van Weerden Poelmanweg in Soest (het militair oefenterrein de Vlasakkers).

Finish
De lopers finishen aan de Van Weerden Poelmanweg in Soest, op het militair oefenterrein de Vlasakkers. Alle teams worden daar feestelijk ontvangen tijdens het Te gek!? festival. Het festival is voor iedereen gratis toegankelijk.

Kijk voor meer informatie op www.socialrun.nl