Waar ben je naar op zoek?

Tips voor gezinnen in tijden van corona

Wat gaan de gevolgen van het coronavirus precies zijn? Hoe lang gaat het duren? Het is onzeker. Kinderen en ouders zijn veel meer thuis dan gewoonlijk. Dat kan voor spanningen zorgen. Zeker zonder afleiding door bijvoorbeeld sport en sociale activiteiten.

Onze medewerkers komen regelmatig tips tegen voor gezinnen. Hieronder delen we ze. Wie weet zit er iets voor jou tussen.

Praten over corona voor angstige kinderen of kinderen met autisme
Het Kenniscentrum voor Kinder- en Jeugdpsychiatrie geeft hele interessante tips. Voor hele jonge of angstige kinderen. Maar bijvoorbeeld ook voor kinderen met autisme.

Nederlands Jeugdinstituut
Dit instituut heeft voor ouders, kinderen/jongeren, professionals en gemeenten allerlei informatie over hoe om te gaan met de gevolgen van corona. Ook als thuis de spanningen oplopen.

Zij geven ook antwoorden op vragen die kinderen en jongeren stellen over corona. Kan ik nog wel buitenspelen met vriendjes? Waarom komt het over de hele wereld voor?

Thuisonderwijs tips van juf Maike
In 2012 startte juf Maike al haar website om een plek te hebben voor al haar creatieve idee├źn als leerkracht. Lees hier tips over structuur, spelletjes, gratis lessen etc. nu kinderen thuisonderwijs volgen.

Klokhuis masterclass
Iedere dag een masterclass voor kinderen over een bepaald onderwerp (zoals goochelen, tekenen, gebaren leren).

Luisterboeken voor 1 cent
Bol.com biedt voor 1 cent luister kinderboeken aan voor alle thuisblijvertjes. Wie weet iets voor jouw kinderen?

10 omdenk uitjes in en om het huis
Wat kun je in deze bizarre tijden nog doen in je vrije tijd met kinderen? Veel leuke uitjes zijn niet mogelijk… of toch wel? Even creatief (om)gedacht en dan kan er stiekem nog best veel. Bekijk deze 10 tips!