Trainingsaanbod voor professionals

Iedere beroepskracht is goed in staat om in gesprek te gaan met ouders over positieve dingen van het kind of jongere. Lastiger wordt het als u in gesprek wilt om zorgelijke signalen te bespreken.

Dan merkt u dat ouders zich geen zorgen (lijken te) maken. Of dat zij zich afvragen waar u zich mee bemoeit. Het kan ook zijn dat ouders de zorgen wel met u willen bespreken, maar dat u niet weet hoe u kunt helpen.

Het Expertisecentrum van Samen Veilig Midden-Nederland is gespecialiseerd in gespreksvoering over zorgelijke signalen van kinderen of jongeren. Onze trainingen versterken de communicatieve vaardigheden in het gesprek met ouders en kinderen. Wij geloven in de eigen kracht van ouders én in de eigen kracht van de beroepskracht. Onze trainingen helpen om die eigen kracht te gebruiken en te versterken.

Trainingen op maat

Wij bieden onze trainingen altijd op maat.  Door de uitgebreide intake sluiten onze trainingen goed aan op de wensen en het werk van de deelnemers.
Na de intake stellen wij casussen op die we tijdens de training gebruiken. Elke training wordt zo op maat gemaakt met casuïstiek uit de eigen beroepspraktijk.
We kunnen ook verschillende onderdelen van de diverse trainingen combineren tot een aanbod voor bijvoorbeeld een studiedag of workshop.

Trainingen gestoeld op de praktijk

Doordat wij onderdeel zijn van Samen Veilig Midden-Nederland hebben wij de meest actuele kennis over samenwerken binnen het sociale domein én kennen wij organisaties en mensen in de (jeugd-)zorg in Midden-Nederland.
Onze professionele trainers zijn allemaal werkzaam geweest in de praktijk en hebben hun sporen verdiend bij Samen Veilig & Veilig Thuis. Zij zijn daardoor deskundig en betrokken en hebben kennis van de praktijk en weten waar het op aankomt als het om samenwerken gaat.

Wij bieden een scherp tarief, omdat wij geen commerciële instelling zijn.
De trainingen van het Expertisecentrum zijn geaccrediteerd en het Expertisecentrum heeft CEDEO-erkenning.