Spoed of crisis contact

Is er gevaar?

Is er een levensbedreigend gevaar? Bel dan onmiddellijk 112.

Bel 112

Geen client bij ons?

Dreigt een situatie thuis of elders uit de hand te lopen en ben je geen cliënt van Veilig Thuis Utrecht of SAVE Jeugdbescherming? Bel dan Veilig Thuis.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij Veilig Thuis Utrecht?

Ben je cliënt bij Veilig Thuis Utrecht, dan bel je altijd met het hoofdnummer.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij SAVE Jeugdbescherming?

Ben je cliënt bij SAVE Jeugdbescherming, dan bel je tijdens kantooruren (tussen 08.30 en 17.00 uur) met de medewerker SAVE die jou is toegewezen.

Buiten kantooruren bel je met het onderstaande nummer:

In de provincie Flevoland: bel 088 – 996 3000.
In de provincie Utrecht: bel 0800- 2000.

Training

Training ‘Hechting’

SKJ-Punten: 2.5 2,5 uur

In gezinnen waar complexe problematiek speelt zijn vaak verschillende risicofactoren aanwezig, die kunnen leiden tot een onveilige hechting of onveilige gehechtheidsrelaties bij kinderen. Een onveilige hechting heeft grote gevolgen voor de ontwikkeling van kinderen, zowel in de jeugd als in het latere (volwassen) leven.
Om een goede inschatting te kunnen maken van de ontwikkeling en veiligheid van kinderen is kennis van hechting essentieel.

Offerte aanvragen

Na de training:

  • Weet je wat hechting inhoudt
  • Kun je de verschillende typen hechting onderscheiden en herkennen
  • Ken je de gevolgen van een onveilige hechting
  • Kun je het begrip hechting uitleggen aan en bespreken met ouders en netwerk
  • Ben je in staat om in rapportage en in gesprekken met ouders, hulpverleners en rechtbank zaken rondom hechting concreet te beschrijven

Programma

Tijdens de workshop fris je jouw kennis over de verschillende hechtingsstijlen op en krijg je informatie over de nieuwste inzichten op dit gebied. Er wordt daarbij aandacht besteed aan de richtlijn ‘Problematische gehechtheid’. Daarnaast krijg je als deelnemer handvatten: hoe kun je naar gehechtheidsrelaties kijken en hoe kun je de gevolgen van een onveilige hechting (de zorgen naar de toekomst) uitleggen aan en bespreken met ouders? Tenslotte gaan we in op de vraag hoe je een veilige hechting kunt bevorderen, welke vormen van specialistische hulp er zijn en hoe deze aspecten meegenomen kunnen worden in het opstellen van voorwaarden (indien aan de orde).

Duur workshop: 2,5 uur

Accreditatie training ‘Seksualiteit en seksueel geweld’

Nummer: SKJ201878
Punten: 2.5

Meer weten?

Wij bieden onze trainingen altijd op maat. Door de uitgebreide intake sluiten onze trainingen goed aan op de wensen en het werk van de deelnemers. Na de intake bereiden wij casussen voor die we tijdens de training gebruiken. Elke training wordt dus op maat gemaakt met casuïstiek uit eigen beroepspraktijk.
We kunnen ook verschillende onderdelen van de diverse trainingen combineren tot een aanbod voor bijvoorbeeld een studiedag of workshop.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en een offerte op maat.

green dots header

Offerte aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Toestemming
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.