Spoed of crisis contact

Is er gevaar?

Is er een levensbedreigend gevaar? Bel dan onmiddellijk 112.

Bel 112

Geen client bij ons?

Dreigt een situatie thuis of elders uit de hand te lopen en ben je geen cliënt van Veilig Thuis Utrecht of SAVE Jeugdbescherming? Bel dan Veilig Thuis.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij Veilig Thuis Utrecht?

Ben je cliënt bij Veilig Thuis Utrecht, dan bel je altijd met het hoofdnummer.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij SAVE Jeugdbescherming?

Ben je cliënt bij SAVE Jeugdbescherming, dan bel je tijdens kantooruren (tussen 08.30 en 17.00 uur) met de medewerker SAVE die jou is toegewezen.

Buiten kantooruren bel je met het onderstaande nummer:

In de provincie Flevoland: bel 088 – 996 3000.
In de provincie Utrecht: bel 0800- 2000.

Training

Training Praten met kinderen

SKJ-Punten: 9 1

De aanleiding om als professional een kind te spreken komt vaak voort uit zorgelijke signalen. Het is van belang om je vooraf te realiseren dat een gesprek meestal in een voor het kind gespannen context plaatsvindt. Het kind is mogelijk voorbereid door ouders/verzorgers. Het kind kan geïnstrueerd zijn over wat hij wel of niet kan/mag zeggen enz. Dit beïnvloedt de kwaliteit van het gesprek. Een gespannen kind voelt zich niet vrij om te praten en zal niet vrij reageren op voor hem/haar moeilijke en lastige vragen.

Het is dan ook belangrijk dat je tijdens het gesprek een ontspannen houding naar het kind aanneemt. Zorg er voor dat het kind ervaart dat zijn/haar belevingswereld centraal staat. Sluit aan bij het cognitief en emotioneel niveau van het kind en toon respect voor de grenzen van het kind en voor de loyaliteit die het kind heeft ten opzichte van zijn/haar ouders. Op al deze aspecten gaat deze training in.

Na de training:

  • Weet je hoe je een gesprek voorbereidt; doel, werkvorm en locatie
  • Is jouw inzicht in effectief communiceren met een kind vergroot
  • Heb je geoefend met praktisch toepasbare gespreksvaardigheden
  • Heb je tools in handen om de leefsituatie met een kind te bespreken

Programma

Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van beeldmateriaal, die ‘good practices’ toont als het gaat om praten met kinderen. Je maakt kennis met theoretische inzichten over de werking van (kinder)hersenen als er sprake is van stress (locus of control).

Je oefent met kindgesprekken. Daarbij leer je hoe je een kind kunt voorbereiden op een gesprek, hoe je een kind op zijn/haar gemak stelt en op welke wijze je de grenzen van een kind herkent en respecteert. Tevens verkennen we geschikte werkvormen voor gesprekken met kinderen, waardoor zij op een natuurlijke manier zich kunnen ontspannen.

Praten met kinderen is een praktische training, die een actieve houding van deelnemers vraagt.

De training bestaat uit 1 hele dag van 9.30 – 16.30 uur.

Accreditatie training ‘Praten met kinderen’

  • Nummer: SKJ 201942
  • Punten training: 9

Meer weten?

Wij bieden onze trainingen altijd op maat. Door de uitgebreide intake sluiten onze trainingen goed aan op de wensen en het werk van de deelnemers. Na de intake bereiden wij casussen voor die we tijdens de training gebruiken. Elke training wordt dus op maat gemaakt met casuïstiek uit eigen beroepspraktijk.
We kunnen ook verschillende onderdelen van de diverse trainingen combineren tot een aanbod voor bijvoorbeeld een studiedag of workshop.

Vraag aan!

Mail ons

Meer weten? Belangstelling?

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en een offerte op maat.

green dots header

Offerte aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Toestemming
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.