Waar ben je naar op zoek?

Update dicht datalek Samen Veilig Midden-Nederland

Op woensdag 10 april heeft RTL Nieuws melding gemaakt van een datalek bij Samen Veilig Midden-Nederland. Dit lek is gelijk door Samen Veilig Midden-Nederland gedicht. Dat betekent dat er geen gegevens van cliënten meer in handen van derden zijn. Ook liggen er geen gegevens van cliënten op straat.

Op dit moment onderzoeken we van welke cliënten gegevens onderdeel waren van het datalek. Dat weten we namelijk op dit moment nog niet. Verschillende media hebben gesuggereerd dat cliëntgegevens ‘op straat’ hebben gelegen en voor iedereen inzichtelijk waren. Dat is nooit het geval geweest. De gelekte informatie is alleen in handen geweest van een derde partij (de zgn. ‘klokkenluiders’ die RTL Nieuws hebben benaderd). Zij en RTL Nieuws hebben de gegevens inmiddels gewist.

Via deze website informeert Samen Veilig Midden-Nederland u  zoveel als mogelijk over de actuele stand van zaken met betrekking tot het datalek. U vindt hier ook antwoord op veelgestelde vragen.
Bent of was u cliënt bij Samen Veilig Midden-Nederland en heeft u vragen naar aanleiding van het datalek? Dan kunt u tijdens kantooruren ook contact opnemen met Samen Veilig Midden-Nederland via 088 – 996 30 30 of info-datalek@samen-veilig.nl.