Waar ben je naar op zoek?
Informatie voor volwassenen

Ik maak mij zorgen om iemand

Maakt u zich zorgen over de veiligheid van iemand in uw omgeving?
Bel of mail dan met Veilig Thuis. Ook als u twijfelt.

0800-2000 (gratis, 24/7)

Of mail naar: veiligthuis@samenveilig.nl

Wat is Veilig Thuis?

Veilig Thuis is het advies- en meldpunt voor huiselijk geweld, kindermishandeling en ouderenmishandeling.  U kunt bij Veilig Thuis terecht voor informatie, advies en hulp, om zorgen te bespreken en eventueel een melding te doen.

Wat gebeurt er als ik bel met Veilig Thuis?

Als u belt met Veilig Thuis krijgt u een medewerker aan de lijn die goed naar uw zorgen luistert en vragen stelt. Veel bellers tobben al lang met hun zorg en hebben zelf al van alles geprobeerd. De medewerker luistert en helpt om uw verhaal op een rij te zetten. Hij (of zij) beantwoordt uw vragen, geeft advies en kijkt samen met u of er hulp nodig is.

Als duidelijk is wat er aan de hand kan zijn, bespreekt de medewerker met u wat u zelf nog kunt doen. Zijn er mensen in uw omgeving die kunnen helpen? Of is er ook professionele hulp nodig? Als dat duidelijk is helpt Veilig Thuis om deze hulp te organiseren, zoveel mogelijk in de buurt van en met de mensen om wie het gaat.

Niet altijd is het meteen duidelijk wat er aan de hand is. Soms is verder onderzoek nodig om te bepalen of de veiligheid van betrokkenen inderdaad in het geding is. Veilig Thuis onderzoekt de zorgen dan om vast te stellen wat er aan de hand is en om goed te bepalen wat er nodig is om de zorgen weg te nemen.