Waar ben je naar op zoek?

Workshop ‘Hechting’

In gezinnen waar complexe problematiek speelt zijn vaak verschillende risicofactoren aanwezig, die kunnen leiden tot een onveilige hechting of onveilige gehechtheidsrelaties bij kinderen. Een onveilige hechting heeft grote gevolgen voor de ontwikkeling van kinderen, zowel in de jeugd als in het latere (volwassen) leven.

Om een goede inschatting te kunnen maken van de ontwikkeling en veiligheid van kinderen is kennis van hechting essentieel.

Na het volgen van deze workshop:

  • Weet u wat hechting inhoudt
  • Kunt u de verschillende typen hechting onderscheiden en herkennen
  • Kent u de gevolgen van een onveilige hechting
  • Kunt u het begrip hechting uitleggen aan en bespreken met ouders en netwerk
  • Bent in staat om in rapportage en in gesprekken met ouders, hulpverleners en rechtbank zaken rondom hechting concreet te beschrijven

Programma

Tijdens de workshop frist u uw kennis over de verschillende hechtingsstijlen op en krijgt u informatie over de nieuwste inzichten op dit gebied. Er wordt daarbij aandacht besteed aan de richtlijn ‘Problematische gehechtheid’. Daarnaast krijgt u als deelnemer handvatten: hoe kunt u naar gehechtheidsrelaties kijken en hoe kunt u de gevolgen van een onveilige hechting (de zorgen naar de toekomst) uitleggen aan en bespreken met ouders? Tenslotte gaan we in op de vraag hoe u een veilige hechting kunt bevorderen, welke vormen van specialistische hulp er zijn en hoe deze aspecten meegenomen kunnen worden in het opstellen van voorwaarden (indien aan de orde).

Duur workshop: 2,5 uur

Accreditatie workshop ‘Hechting’  

Nummer: SKJ201878
Punten: 2.5

Expertisecentrum

Telefoon

[030] 242 78 19

Email Bezoekadres

Tiberdreef 8
3561 GG Utrecht

Praktische informatie

Waar vindt het deskundigheidsaanbod plaats?

Wij verzorgen het aanbod graag op een locatie van uw keuze, bijvoorbeeld uw eigen locatie.

Desgewenst kunt u ook gebruikmaken van de trainingslocatie bij het Expertisecentrum in Utrecht. Wij beschikken over goed gefaciliteerde, mooie ruimtes die bovendien uitstekend bereikbaar zijn per openbaar vervoer (naast Station Utrecht Overvecht).

Wat is het aantal mogelijke deelnemers?

Het aantal deelnemers voor een training bedraagt minimaal 8 en maximaal 12.
Voor andere werkvormen varieert het aantal deelnemers doorgaans tussen 12 en 25.

Wat kost het?

Wij hanteren (gemiddeld) een tarief van € 175 per uur exclusief reiskosten (prijspeil 2019).