Waar ben je naar op zoek?
Voor professionals

Voorlichting

Wij geven graag toelichting op ons werk, zodat we elkaars werkwijze leren kennen en meer gebruik kunnen maken van elkaars expertise.
Daarom bieden wij voorlichting-op-maat over het werk van Samen Veilig Midden-Nederland en van Veilig Thuis Utrecht.

Als er zorgen zijn over kinderen of jongeren kunt u tegen vragen aanlopen: bij wie moet ik zijn? Wat doet Samen Veilig? Wat doet Veilig Thuis? Wat mag je van een medewerker SAVE verwachten? Wat doet Veilig Thuis als ik bel over een kind? Wat gebeurt er als ik een zorgmelding heb gedaan? Wanneer wordt een situatie beschouwd als spoed of crisis?
Wij verzorgen voorlichtingsbijeenkomsten waarin we uitgebreid stilstaan bij dergelijke vragen. U geeft van te voren aan welke vragen er leven en waar u uitleg over wenst. Wij leveren maatwerk, qua inhoud, qua organisatie, qua duur en qua locatie.

Onze voorlichtingen zijn kosteloos. Ze zijn bedoeld voor iedereen die in ons werkgebied beroepsmatig te maken heeft met kinderen en jongeren en/of hun ouders/verzorgers.

Al onze voorlichters zijn werkzaam bij Samen Veilig en kennen het werk vanuit de praktijk. Desgewenst kunnen zij hun krachten bundelen zodat u uitleg krijgt over verschillende facetten van ons werk. Ook voor voorlichting over Veilig Thuis kunt u bij ons terecht.

Wilt u gebruik maken van ons voorlichtingsaanbod of heeft u vragen over de mogelijkheden? Neemt u dan via de mail contact met ons op. u kunt ons mailen op: voorlichting@samen-veilig.nl
Naar aanleiding van uw aanvraag nemen wij contact met u op om te bespreken wat  uw vragen en wensen zijn. Samen stellen we een voorlichtingsaanbod op maat samen.

Praktische informatie:

Hoe lang duurt een voorlichting?

Een voorlichtingsbijeenkomst duurt 2 uur. Langer kan in overleg met de opdrachtgever.

Hoeveel deelnemers kunnen een voorlichting of training volgen?

Het aantal deelnemers voor een training bedraagt minimaal 8 en maximaal 12.
Voor een voorlichting bedraagt dit minimaal 12 en maximaal 25 deelnemers.
Bij een presentatie of workshop of ander product op maat stellen we het aantal deelnemers in overleg vast.

Waar wordt de voorlichting of training gegeven?

Wij verzorgen de training graag op een locatie van uw keuze, bijvoorbeeld uw eigen locatie. Desgewenst kunt u ook gebruikmaken van onze eigen trainingslocatie bij het Expertisecentrum in Utrecht. Wij beschikken over goed gefaciliteerde, mooie ruimtes die bovendien uitstekend bereikbaar zijn per openbaar vervoer (naast Station Utrecht Overvecht).

Wat kost een voorlichting of training?

Wij bieden een scherp tarief omdat wij geen commerciële instelling zijn en verbonden zin aan Samen Veilig Midden-Nederland.

Een voorlichting over de werkwijze van Veilig Thuis en/of de SAVE-teams is kosteloos.

Voor een inhoudelijke voorlichting, workshop of training betaalt u de kosten en bijkomende reiskosten. Wanneer wij werken met een trainingsacteur dan betaalt u de kosten die zij hiervoor bij ons in rekening brengen. Wij werken BTW-vrij.