Waar ben je naar op zoek?
Voor professionals

Voorlichting

Wij geven graag een toelichting op het werk van de SAVE-teams en Veilig Thuis Utrecht. Daarmee willen we meer bekendheid geven aan wat we doen, maar ook de werkwijze van anderen leren kennen, zodat het mogelijk wordt meer gebruik te maken van elkaars expertise. Daarom bieden wij voorlichting-op-maat over ons werk.

Als er zorgen zijn over de veiligheid in gezinssituaties (bij kinderen en/of volwassenen) kunt u tegen vragen aanlopen: bij wie moet ik zijn? Wat doet Veilig Thuis? Wat mag je van een medewerker SAVE verwachten? Wat gebeurt er als ik bel met zorgen over een kind? Wanneer wordt een situatie beschouwd als spoed of crisis?
In voorlichtingsbijeenkomsten staan we uitgebreid stil bij dergelijke vragen. U geeft van te voren aan welke vragen er leven en waar u uitleg over wenst. Wij leveren maatwerk, qua inhoud, qua organisatie en qua locatie.

Onze voorlichtingen zijn kosteloos en duren 1 tot 1,5 uur. Ze zijn bedoeld voor iedereen die in ons werkgebied beroepsmatig te maken heeft met kinderen, jongeren, ouders/verzorgers of de zorg voor kwetsbare volwassenen.

Al onze voorlichters zijn werkzaam bij Samen Veilig en kennen het werk vanuit de praktijk. Desgewenst kunnen zij hun krachten bundelen zodat u uitleg krijgt over verschillende facetten van ons werk.

Wilt u gebruik maken van ons voorlichtingsaanbod of heeft u vragen over de mogelijkheden? Neemt u dan contact met ons op via de mail: voorlichting@samen-veilig.nl. Wij nemen dan contact met u op om te bespreken wat  uw vragen en wensen zijn. Samen stellen we een voorlichtingsaanbod op maat samen. Behalve voorlichtingsactiviteiten verzorgt onze organisatie ook workshops en trainingen. Bent u daar naar op zoek, bekijk dan het aanbod van ons Expertisecentrum.