Waar ben je naar op zoek?
Voor professionals

Training Complexe scheidingen

De training ‘Complexe scheidingen’ is speciaal ontwikkeld voor beroepskrachten die in hun dagelijkse werk te maken krijgen met allerhande vragen, situaties en problemen wanneer ouders in een strijd rondom de scheiding verwikkeld zijn of blijven.

Paul is de laatste maanden erg in zichzelf gekeerd en u maakt zich daar zorgen over. Gaat u met vader, moeder of met beiden uw zorgen bespreken? En hoe doet u dat? De ouders van Paul zijn gescheiden en hebben sindsdien veel conflicten over de opvoeding van hun zoon.

In Nederland eindigt één op de drie huwelijken in een echtscheiding. Jaarlijks zijn daar ongeveer 33.000 minderjarige kinderen bij betrokken. Echtscheiding lijkt inmiddels geaccepteerd maar kinderen en ouders verliezen veel door echtscheiding. Wat betekent dit voor u als beroepskracht in de communicatie met kinderen en ouders? Met welke juridische aspecten dient u rekening te houden?

Na het volgen van de training Complexe scheidingen:

  • Bent u zich beter bewust van het gevoel van verlies dat een echtscheiding teweeg kan brengen bij kinderen en ouders.
  • Heeft u handvatten om u neutraal op te kunnen stellen in een gesprek met strijdende gescheiden ouders.
  • Weet u hoe u het kind centraal kunt stellen in gesprekken met gescheiden ouders.
  • Beheerst u gespreksvaardigheden waarmee u de tegenstellingen tussen gescheiden ouders kunt verkleinen daar waar het gaat om de opvoeding van de kinderen.
  • Krijgt u zicht op welke interventies bruikbaar zijn in gesprekken met kinderen die te maken hebben (gehad) met een echtscheiding.
  • Heeft u kennis over de juridische aspecten en gevolgen van een echtscheiding.

De training ‘Complexe scheidingen’ beslaat drie tot vier dagdelen en is geaccrediteerd.

Tijdens één van deze dagdelen oefent u een gesprek met twee trainingsacteurs die in de huid kruipen van gescheiden ouders met tegengestelde belangen en meningen.

Meer weten?

Wij bieden onze trainingen altijd op maat.  Door de uitgebreide intake sluiten onze trainingen goed aan op de wensen en het werk van de deelnemers aan de trainingen. Na de intake stellen wij casussen op die we tijdens de training gebruiken. Elke training wordt zo op maat gemaakt met casuïstiek uit de eigen beroepspraktijk.
We kunnen ook verschillende onderdelen van de diverse trainingen combineren tot een aanbod voor bijvoorbeeld een studiedag of workshop.

Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie en een aanbod op maat:

 

Praktische informatie:

Hoeveel deelnemers kunnen een workshop of training volgen?

Het aantal deelnemers voor een training bedraagt minimaal 8 en maximaal 12.
Voor een workshop bedraagt dit minimaal 12 en maximaal 25 deelnemers.
Bij een aanbod op maat stellen we het aantal deelnemers in overleg vast.

Waar wordt de workshop of training gegeven?

Wij verzorgen de voorlichting over ons werk of de inhoudelijke workshop of training graag op een locatie van uw keuze, bijvoorbeeld uw eigen locatie.

Desgewenst kunt u ook gebruikmaken van onze eigen trainingslocatie bij het Expertisecentrum in Utrecht. Wij beschikken over goed gefaciliteerde, mooie ruimtes die bovendien uitstekend bereikbaar zijn per openbaar vervoer (naast Station Utrecht Overvecht).

Wat kost een workshop of training?

Wij bieden een scherp tarief omdat wij geen commerciële instelling zijn en verbonden zin aan Samen Veilig Midden-Nederland.

Een voorlichting over de werkwijze van Veilig Thuis en/of de SAVE-teams is kosteloos.

Voor een inhoudelijke workshop of training betaalt u de kosten en bijkomende reiskosten. Wanneer wij werken met een trainingsacteur dan betaalt u de kosten die zij hiervoor bij ons in rekening brengen. Wij werken BTW-vrij.

 

Krijg ik ook accreditatiepunten?

De volgende trainingen geven accredatiepunten vanuit het SKJ-register en het Registerplein:

Daarnaast vragen wij samen met opdrachtgevers accreditatiepunten aan voor een maatwerktraining of bij een speciaal beroepsregister.