Waar ben je naar op zoek?
Voor professionals

Training Praten met pubers

In de training ‘Praten met pubers’ krijgt u meer houvast om gesprekken met pubers te voeren. Pubers vinden het praten over problemen vaak overdreven.

Zij praten liever over wat zij zelf willen bereiken, ze zijn gericht op de toekomst. Maar wat betekent dit voor u als u zich zorgen maakt en dit toch wil bespreken met de puber? Hoe pakt u dit  gesprek dan aan?

Het lijkt wel of Johan (14) ADHD heeft, hij kan zijn aandacht maar heel kort richten op wat u hem aanbiedt, wanneer u hem aanspreekt reageert hij altijd agressief.

De 17-jarige Iza is de laatste tijd zo stil en teruggetrokken, u zou wel contact met haar willen maar ze reageert nergens echt op, u vraagt zich af wat er in haar hoofd omgaat.

Na de training ‘Praten met pubers’:

  • Is uw kennis over de ontwikkelingen van jongeren in de puberteit opgefrist.
  • Vergroot u uw inzicht in effectief communiceren met jongeren.
  • Leert u praktisch toepasbare gespreksvaardigheden.
  • Kunt u beter inschatten of het gedrag van een puber hoort bij de puberteit, of dat u zich zorgen moet maken.

Deze training beslaat ca. vier dagdelen. In één van de dagdelen van de training werken we met een trainingsacteur die in de huid kruipt van een puber.

Accreditatie: 5,15 registerpunten SKJ (voorheen BAMw).

Meer weten?

Wij bieden onze trainingen altijd op maat.  Door de uitgebreide intake sluiten onze trainingen goed aan op de wensen en het werk van de deelnemers aan de trainingen. Na de intake stellen wij casussen op die we tijdens de training gebruiken. Elke training wordt zo op maat gemaakt met casuïstiek uit de eigen beroepspraktijk.
We kunnen ook verschillende onderdelen van de diverse trainingen combineren tot een aanbod voor bijvoorbeeld een studiedag of workshop.

Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie en een aanbod op maat:

 

Praktische informatie:

Hoeveel deelnemers kunnen een workshop of training volgen?

Het aantal deelnemers voor een training bedraagt minimaal 8 en maximaal 12.
Voor een workshop bedraagt dit minimaal 12 en maximaal 25 deelnemers.
Bij een aanbod op maat stellen we het aantal deelnemers in overleg vast.

Waar wordt de workshop of training gegeven?

Wij verzorgen de voorlichting over ons werk of de inhoudelijke workshop of training graag op een locatie van uw keuze, bijvoorbeeld uw eigen locatie.

Desgewenst kunt u ook gebruikmaken van onze eigen trainingslocatie bij het Expertisecentrum in Utrecht. Wij beschikken over goed gefaciliteerde, mooie ruimtes die bovendien uitstekend bereikbaar zijn per openbaar vervoer (naast Station Utrecht Overvecht).

Wat kost een workshop of training?

Wij bieden een scherp tarief omdat wij geen commerciële instelling zijn en verbonden zin aan Samen Veilig Midden-Nederland.

Een voorlichting over de werkwijze van Veilig Thuis en/of de SAVE-teams is kosteloos.

Voor een inhoudelijke workshop of training betaalt u de kosten en bijkomende reiskosten. Wanneer wij werken met een trainingsacteur dan betaalt u de kosten die zij hiervoor bij ons in rekening brengen. Wij werken BTW-vrij.