Spoed of crisis contact

Is er gevaar?

Is er een levensbedreigend gevaar? Bel dan onmiddellijk 112.

Bel 112

Geen client bij ons?

Dreigt een situatie thuis of elders uit de hand te lopen en ben je geen cliënt van Veilig Thuis Utrecht of SAVE Jeugdbescherming? Bel dan Veilig Thuis.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij Veilig Thuis Utrecht?

Ben je cliënt bij Veilig Thuis Utrecht, dan bel je altijd met het hoofdnummer.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij SAVE Jeugdbescherming?

Ben je cliënt bij SAVE Jeugdbescherming, dan bel je tijdens kantooruren (tussen 08.30 en 17.00 uur) met de medewerker SAVE die jou is toegewezen.

Buiten kantooruren bel je met het onderstaande nummer:

In de provincie Flevoland: bel 088 – 996 3000.
In de provincie Utrecht: bel 0800- 2000.

Cliëntenraad

Uitspraak verzoek ontbinding cliëntenraad

Nieuws 30 maart 2022 Reading Time: < 1 minuutleestijd

De Landelijke Commissie van Vertrouwenslieden (LCvV) heeft uitspraak gedaan in het verzoek om de cliëntenraad te ontbinden (zie ook het eerdere bericht). Drie voormalig (aspirant-) leden van de cliëntenraad hadden hierom verzocht. De LCvV heeft het verzoek afgewezen.

De Commissie meent dat ontbinding van een cliëntenraad een uiterst middel is dat alleen kan worden ingezet als er geen minder ingrijpende en/of andere mogelijkheden voor handen zijn. Ingrijpen kan bijvoorbeeld legitiem zijn, wanneer:

    • de cliëntenraad aantoonbaar geen contact met de achterban onderhoudt;
    • de achterban zelf aangeeft zich niet gerepresenteerd te voelen;
    • de cliëntenraad zich niet met de reguliere medezeggenschapstaken bezighoudt of geen inzicht geeft in en/of verantwoording aflegt over de werkzaamheden.

De Commissie heeft onvoldoende aanwijzing gezien dat hiervan sprake is en vindt dat er minder ingrijpende middelen beschikbaar zijn om de medezeggenschap eventueel te optimaliseren.

We zijn tevreden met deze uitspraak. We hopen dat hiermee de rust voor de cliëntenraad weer terugkeert en dat zij zich weer volop kunnen richten op hun goede werk.

Krijnie Schotel en Paul Janssen
Bestuurders Samen Veilig Midden-Nederland