Spoed of crisis contact

Is er gevaar?

Is er een levensbedreigend gevaar? Bel dan onmiddellijk 112.

Bel 112

Geen client bij ons?

Dreigt een situatie thuis of elders uit de hand te lopen en ben je geen cliënt van Veilig Thuis Utrecht of SAVE Jeugdbescherming? Bel dan Veilig Thuis.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij Veilig Thuis Utrecht?

Ben je cliënt bij Veilig Thuis Utrecht, dan bel je altijd met het hoofdnummer.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij SAVE Jeugdbescherming?

Ben je cliënt bij SAVE Jeugdbescherming, dan bel je tijdens kantooruren (tussen 08.30 en 17.00 uur) met de medewerker SAVE die jou is toegewezen.

Buiten kantooruren bel je met het onderstaande nummer:

In de provincie Flevoland: bel 088 – 996 3000.
In de provincie Utrecht: bel 0800- 2000.

Voorlichting

Voor professionals

Heb jij beroepsmatig te maken met kinderen, jongeren, ouders/verzorgers of kwetsbare volwassenen? En heb je regelmatig te maken met Veilig Thuis Utrecht of SAVE Jeugdbescherming? Wij bieden algemene informatie op maat over ons werk en onze diensten.

Wanneer er zorgen over de veiligheid binnen een gezin of in de huiselijke sfeer ontstaan, kun je als professional vragen hebben: wanneer is een situatie urgent? Met wie moet ik dan contact opnemen? Wat gaat er dan gebeuren? Wat mag ik verwachten van een medewerker van Veilig Thuis Utrecht of SAVE Jeugdbescherming? Hoe verloopt de samenwerking?

Wij beantwoorden deze vragen in onze voorlichtingsbijeenkomsten. Die zijn bedoeld voor iedereen die in ons werkgebied beroepsmatig te maken heeft met kinderen, jongeren, ouders/verzorgers of kwetsbare volwassenen.

Iedereen die vragen heeft over onze organisatie en ons werk, kan gebruik maken van de Voorlichtingspoule. Wil je meer weten over ons werk of onze organisatie? Of heb je een algemene vraag?

Onderaan deze pagina kun je voorlichting aanvragen.

 

De Voorlichtingspoule

De Voorlichtingspoule is rond 1998 ontstaan. Er werd in die tijd vooral ingespeeld op ad hoc vragen die zich voordeden als professionals elkaar tegenkwamen in het werkveld. De vraag om informatie werd dan vaak afgehandeld door degene waar de vraag aanvankelijk aan werd gesteld. Er bleek al snel een behoefte aan meer structuur. In de loop der jaren heeft de Voorlichtingspoule zich steeds verder geprofessionaliseerd. Medewerkers zijn er bewust voor gaan kiezen om deel uit te maken van de Voorlichtingspoule en zijn in sommige gevallen opgeleid tot het geven van presentaties en het gebruik van verschillende media. Uiteindelijk is het uitgegroeid tot een professionele club mensen die bewust gekozen hebben voor deze taak om op gedegen wijze informatie over onze organisatie en werkwijze. Ze voeren dat werk met veel plezier en passie voor het vak uit.

Terugblik 2021

In 2021 heeft de voorlichtingspoule zowel fysiek als digitaal 73 voorlichtingen verzorgt aan o.a. het Openbaar Ministerie, Sociaal Team de Bilt, Sociale Wijkteams Amersfoort en het Sociaal Team Bunschoten Lokale Teams in Veenendaal. Gemeente Houten en gemeente Soest, Gezondheidscentrum de Schans (Nieuwegein), de Politieacademie en verschillende teams van de politie, een symposium met het thema ‘jeugdcriminaliteit’, voor jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen, aan sociaal raadslieden, bij PCOB Amersfoort, de opleiding media communicatie, Leerplicht Utrecht, het Meander Ziekenhuis in Amersfoort en het St. Antonius Ziekenhuis, de GGD Utrecht, Welzijn Lelystad, het Leo Kannerhuis, ’s Heerenloo, het AKJ, stagemarkten en verschillende HBO, MBO, VO en basisscholen in hele regio.

De Voorlichtingspool organiseert daarnaast samen met JINC bliksemstages voor leerlingen van 8 tot 16 jaar. Jaarlijks vinden er 6-8 bliksemstages plaats, die door corona ook digitaal zijn georganiseerd.

De Voorlichtingspoule valt onder de verantwoordelijkheid van Team Communicatie & Cliëntambassadeurs.

Voorlichtingsbijeenkomst

Onze voorlichtingsbijeenkomsten richten zich op vragen over het werk van Veilig Thuis Utrecht en/of SAVE Jeugdbescherming. Deze informatie wordt op maat gemaakt. Vooraf leg je je vragen aan ons voor. Wij zorgen dan dat jouw vragen tijdens de voorlichtingssessie worden beantwoord. Ook regelen we een locatie. Onze voorlichtingen zijn gratis en duren tussen de 1 en 1,5 uur.

Meer weten over beide onze diensten?

Zowel Veilig Thuis Utrecht als SAVE Jeugdbescherming zijn onderdeel van Samen Veilig Midden-Nederland. Onze voorlichters werken dan ook voor Samen Veilig Midden-Nederland. Zij kennen het werk vanuit de praktijk. Wil je een compleet beeld krijgen van onze organisatie en onze diensten? Dan kunnen zij hun kennis over de verschillende aspecten van ons werk bundelen.

Training & workshops

Naast voorlichtingsactiviteiten zorgt onze organisatie ook voor deskundigheidsbevordering in de vorm van trainingen en workshops voor professionals.

Ben je hiernaar op zoek? Bekijk dan het aanbod van het Expertisecentrum.

Vraag nu een voorlichting aan!

Mail ons

Voorlichting aanvragen of vragen over de mogelijkheden?

Mail ons. Wij nemen contact met je op om je vragen en wensen te bespreken. Samen stellen we dan een voorlichtingsaanbod op maat samen.

voorlichting@samen-veilig.nl