Spoed of crisis contact

Is er gevaar?

Is er een levensbedreigend gevaar? Bel dan onmiddellijk 112.

Bel 112

Geen client bij ons?

Dreigt een situatie thuis of elders uit de hand te lopen en ben je geen cliënt van Veilig Thuis Utrecht of SAVE Jeugdbescherming? Bel dan Veilig Thuis.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij Veilig Thuis Utrecht?

Ben je cliënt bij Veilig Thuis Utrecht, dan bel je altijd met het hoofdnummer.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij SAVE Jeugdbescherming?

Ben je cliënt bij SAVE Jeugdbescherming, dan bel je tijdens kantooruren (tussen 08.30 en 17.00 uur) met de medewerker SAVE die jou is toegewezen.

Buiten kantooruren bel je met het onderstaande nummer:

In de provincie Flevoland: bel 088 – 996 3000.
In de provincie Utrecht: bel 0800- 2000.

Veelgestelde vragen

Over Samen Veilig Midden-Nederland

 • Sinds wanneer bestaat Samen Veilig Midden-Nederland?
  Samen Veilig Midden-Nederland is op 1 januari 2015 opgericht. Dat was het jaar waarin het nieuwe stelsel jeugdzorg landelijk vorm heeft gekregen. Daarbij is de verantwoordelijkheid van de jeugdzorg overgeheveld naar gemeenten. De Bureaus Jeugdzorg van Flevoland en Utrecht, het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling Utrecht en Amersfoort (AMK) en het Steunpunt Huiselijk Geweld (SHG) zijn destijds opgegaan in Samen Veilig Midden-Nederland. Lees meer over de geschiedenis van Samen Veilig Midden-Nederland >>
 • Waar werkt Samen Veilig Midden-Nederland?
  Samen Veilig Midden-Nederland biedt de diensten SAVE Jeugdbescherming & Veilig Thuis Utrecht. SAVE Jeugdbescherming voert maatregelen van jeugdbescherming en jeugdreclassering uit in de provincies Utrecht en Flevoland. SAVE Jeugdbescherming werkt vanuit vijf locaties in de regio. De kantoren staan in Almere, Amersfoort, Nieuwegein, Utrecht en Veenendaal Veilig Thuis werkt landelijk en bestaat uit 26 regionale organisaties. Veilig Thuis Utrecht is één van die regionale organisaties en is het advies- en meldpunt voor zorgen over inwoners uit de provincie Utrecht. Veilig Thuis Utrecht werkt vanuit de locatie in Utrecht.
 • Wat doet Samen Veilig Midden-Nederland?
  Samen Veilig Midden-Nederland komt in beeld als er zorgen zijn over de veiligheid van een kind of als er sprake is van geweld in de huiselijke sfeer. Met 575 medewerkers maken wij ons sterk voor de veiligheid van inwoners van de provincies Utrecht en Flevoland. Ons werk is breed. Daarom hebben wij ons werk georganiseerd in drie diensten:
   • Veilig Thuis Utrecht: Advies- en meldpunt kindermishandeling, huiselijk geweld en ouderenmishandeling in de provincie Utrecht
   • SAVE Jeugdbescherming: Voert matregelen van jeugdbescherming en jeugdreclassering uit in de provincies Utrecht en Flevoland.
   • Expertisecentrum: Training en deskundigheidsbevordering voor interne – en externe professionals.
  Lees meer over onze diensten >>

Over het cliëntenpanel

Over stage & (afstudeer)onderzoeken

Staat het antwoord op je vraag er niet bij?

Neem contact op

Veel vragen worden behandeld in onze folders

Bekijk al onze folders en downloads

Folder Over ons

Lees meer over Folder Over ons
Lees meer over Folder Over ons

Privacybeleid Expertisecentrum

Lees meer over Privacybeleid Expertisecentrum
Lees meer over Privacybeleid Expertisecentrum