Spoed of crisis contact

Is er gevaar?

Is er een levensbedreigend gevaar? Bel dan onmiddellijk 112.

Bel 112

Geen client bij ons?

Dreigt een situatie thuis of elders uit de hand te lopen en ben je geen cliënt van Veilig Thuis Utrecht of SAVE Jeugdbescherming? Bel dan Veilig Thuis.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij Veilig Thuis Utrecht?

Ben je cliënt bij Veilig Thuis Utrecht, dan bel je altijd met het hoofdnummer.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij SAVE Jeugdbescherming?

Ben je cliënt bij SAVE Jeugdbescherming, dan bel je tijdens kantooruren (tussen 08.30 en 17.00 uur) met de medewerker SAVE die jou is toegewezen.

Buiten kantooruren bel je met het onderstaande nummer:

In de provincie Flevoland: bel 088 – 996 3000.
In de provincie Utrecht: bel 0800- 2000.

Veilig Thuis UtrechtVeilig Thuis Utrecht is het advies- en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling voor de provincie Utrecht. Veilig Thuis Utrecht biedt informatie en advies bij vragen en zorgen omtrent mishandeling en huiselijk geweld. Maakt iemand melding van zorgen over geweld in de thuissituatie? Dan onderzoekt Veilig Thuis Utrecht de zorgen. Indien nodig schakelt Veilig Thuis Utrecht hulpverlening in. Als er direct iets moet gebeuren is Veilig Thuis Utrecht ook buiten kantooruren bereikbaar.

Veilig Thuis Utrecht is er voor iedereen. Voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Iedereen kan contact opnemen om advies te vragen, zorgen te bespreken of een melding te doen. Ook leerkrachten, huisartsen en andere professionals kunnen contact opnemen met Veilig Thuis Utrecht. Veilig Thuis Utrecht neemt naast meldingen van huiselijk geweld, kindermishandeling en ouderenmishandeling ook meldingen aan van binnenlandse mensenhandel. Denk bij dit laatste aan bijvoorbeeld seksuele uitbuiting of arbeidsuitbuiting.

Bezoek de website van Veilig Thuis Utrecht

Samenwerking

Veilig Thuis Utrecht werkt intensief samen met de lokale hulpverleners, de medische keten, de veiligheidsketen (zoals de Raad voor de Kinderbescherming, politie en openbaar ministerie) en de SAVE-teams van Samen Veilig Midden-Nederland.

Regionaal georganiseerd

Veilig Thuis werkt landelijk en bestaat uit 26 regionale organisaties. Veilig Thuis Utrecht is één van die regionale organisaties en is het advies- en meldpunt voor zorgen over inwoners uit de provincie Utrecht. In opdracht van de Utrechtse gemeenten maakt Veilig Thuis Utrecht onderdeel uit van Samen Veilig Midden-Nederland.