Spoed of crisis contact

Is er gevaar?

Is er een levensbedreigend gevaar? Bel dan onmiddellijk 112.

Bel 112

Geen client bij ons?

Dreigt een situatie thuis of elders uit de hand te lopen en ben je geen cliënt van Veilig Thuis Utrecht of SAVE Jeugdbescherming? Bel dan Veilig Thuis.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij Veilig Thuis Utrecht?

Ben je cliënt bij Veilig Thuis Utrecht, dan bel je altijd met het hoofdnummer.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij SAVE Jeugdbescherming?

Ben je cliënt bij SAVE Jeugdbescherming, dan bel je tijdens kantooruren (tussen 08.30 en 17.00 uur) met de medewerker SAVE die jou is toegewezen.

Buiten kantooruren bel je met het onderstaande nummer:

In de provincie Flevoland: bel 088 – 996 3000.
In de provincie Utrecht: bel 0800- 2000.

Organisatie

Baas van morgen aan de slag bij Samen Veilig

Nieuws 26 januari 2018 Reading Time: 2 minutenleestijd

Bestuurder Tanno Klijn maakt plaats voor jonge baas!

De VMBO-leerlinge Radia (14) hoefde op donderdag 25 januari jl. niet naar school. In plaats daarvan werd zij opgehaald door Samen Veilig bestuurder Tanno Klijn. Radia had het die dag namelijk voor één dag voor het zeggen bij Samen Veilig Midden-Nederland.

Het was voor Radia een spannende dag.  De spanning was aan het begin van de ochtend af te lezen van het gezicht van deze jonge baas in wording, maar al snel voelde zij zich thuis.
Er ging een hele wereld voor haar open. Het werk van Samen Veilig Midden-Nederland is complex en de onderwerpen verwaarlozing en mishandeling zijn heftig voor een 14-jarige. Radia boog zich onder andere over een casus ouderenmishandeling. Ze verdiepte zich met betrokkenheid en belangstelling in de melding en besprak deze met de medewerker, de vertrouwensarts en de gedragswetenschapper. Daarna volgde een ‘luchtiger’ onderwerp: een brainstorm met de afdeling Communicatie over de beste communicatiestrategie voor jongeren.

De dag eindigde in het kantoor van KPMG in Amstelveen. Daar verzamelden alle bazen van morgen zich samen met alle bazen van vandaag en werden de ervaringen van die dag, opgedaan bij ruim 150 deelnemende bedrijven, uitgewisseld.

Het project ‘Baas van Morgen’ is een initiatief van JINC, een landelijke organisatie die zich inzet voor gelijke kansen onder jongeren. Op de laatste donderdag van januari staan jaarlijks een groot aantal (in 2018 zo’n 150) CEO’s van Nederlandse bedrijven hun stoel af aan een kind dat opgroeit in een omgeving met sociaaleconomische achterstand. Tanno Klijn van Samen Veilig Midden-Nederland ondersteunt het project van harte en droeg de leiding dit jaar graag even aan Radia over.