Spoed of crisis contact

Is er gevaar?

Is er een levensbedreigend gevaar? Bel dan onmiddellijk 112.

Bel 112

Geen client bij ons?

Dreigt een situatie thuis of elders uit de hand te lopen en ben je geen cliënt van Veilig Thuis Utrecht of SAVE Jeugdbescherming? Bel dan Veilig Thuis.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij Veilig Thuis Utrecht?

Ben je cliënt bij Veilig Thuis Utrecht, dan bel je altijd met het hoofdnummer.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij SAVE Jeugdbescherming?

Ben je cliënt bij SAVE Jeugdbescherming, dan bel je tijdens kantooruren (tussen 08.30 en 17.00 uur) met de medewerker SAVE die jou is toegewezen.

Buiten kantooruren bel je met het onderstaande nummer:

In de provincie Flevoland: bel 088 – 996 3000.
In de provincie Utrecht: bel 0800- 2000.

Organisatie

Bestuurder Tanno Klijn maakt plaats voor piepjonge baas

Nieuws 24 januari 2019 Reading Time: 2 minutenleestijd

De jonge mavo-leerlinge Lina hoeft vandaag, donderdag 24 januari, niet naar haar school het St. Gregorius College in Utrecht. In plaats daarvan zit zij voor één dag op de stoel van bestuurder Tanno Klijn. Zij heeft het deze dag voor het zeggen bij Samen Veilig Midden-Nederland.

 

Het project ‘Baas van Morgen’ is een initiatief van JINC, een organisatie die zich inzet voor gelijke kansen onder jongeren. Hiermee wil JINC de aandacht vestigen op het feit dat een goede start op de arbeidsmarkt niet voor al het talent van morgen vanzelfsprekend is. Want wie geboren is in een wijk met veel werkloosheid, heeft in Nederland nu eenmaal minder kans om het ver te schoppen – hoe slim hij of zij ook is. Verschillende jongeren in de leeftijd tot 16 jaar krijgen door het project ‘Baas van Morgen’ een dag lang de kans om een organisatie te leiden. In totaal nemen deze dag ruim 200 kinderen de baan over van bestuurders en politici in Nederland. Zo leren zijn van binnenuit hoe een organisatie werkt en bouwen zij al vroeg aan hun netwerk.

Tanno Klijn van Samen Veilig Midden-Nederland ondersteunt het project van harte en draagt de leiding graag even aan Lina over. Tanno: “Na de eerste keer wist ik meteen dat ik in 2019 weer mee wilde doen. Juist een organisatie als de onze, waarin wij dagelijks bezig zijn met kwetsbare mensen, moet hierin het voortouw nemen. Ik ben er dan ook trots op dat wij in het rijtje staan tussen onder meer grote internationale organisaties zoals Philips en het Rijksmuseum.”.

Koning bij conferentie
Wat de Baas van Morgen in 2019 extra bijzonder maakt, is dat koning Willem-Alexander de afsluitende conferentie in Amsterdam bijwoont. Hier verzamelen alle ‘jonge en oude bazen’ zich na een dag hard werken om ervaringen uit te wisselen.

Partnership JINC
Samen Veilig is in 2019 een partnership aangegaan met JINC. Dit betekent dat zij ieder jaar meedoet aan een aantal projecten van JINC: Bliksemstages, Sollicitatietrainingen en de Baas van Morgen. Op deze manier draagt Samen Veilig graag haar steentje bij aan kwetsbare maar talentvolle kinderen. Daarnaast krijgt de organisatie er ook veel voor terug. Alle kinderen bieden de medewerkers steeds een inspirerende ervaring en wie weet zien de medewerkers hen straks terug als collega of misschien zelfs als baas.