Spoed of crisis contact

Is er gevaar?

Is er een levensbedreigend gevaar? Bel dan onmiddellijk 112.

Bel 112

Geen client bij ons?

Dreigt een situatie thuis of elders uit de hand te lopen en ben je geen cliënt van Veilig Thuis Utrecht of SAVE Jeugdbescherming? Bel dan Veilig Thuis.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij Veilig Thuis Utrecht?

Ben je cliënt bij Veilig Thuis Utrecht, dan bel je altijd met het hoofdnummer.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij SAVE Jeugdbescherming?

Ben je cliënt bij SAVE Jeugdbescherming, dan bel je tijdens kantooruren (tussen 08.30 en 17.00 uur) met de medewerker SAVE die jou is toegewezen.

Buiten kantooruren bel je met het onderstaande nummer:

In de provincie Flevoland: bel 088 – 996 3000.
In de provincie Utrecht: bel 0800- 2000.

Organisatie

Bestuurlijke reactie Samen Veilig Midden-Nederland op berichtgeving RTV Utrecht omtrent intranet datalek

Nieuws 15 februari 2022 Reading Time: < 1 minuutleestijd

Wij zijn erg geschrokken van het feit dat er recent een datalek heeft plaatsgevonden met betrekking tot ons intranet. Dit is voor ons onacceptabel en we nemen deze zaak dan ook hoog op. Inmiddels hebben wij de Autoriteit Persoonsgegevens, de gemeenten en andere betrokken partijen op de hoogte gesteld van dit datalek.

Wij betreuren het zeer dat met dit datalek opnieuw onze betrouwbaarheid en geloofwaardigheid naar cliënten, samenwerkingspartners en opdrachtgevers ter discussie komt te staan. Wij begrijpen dat dit incident en de datalekken uit het verleden vragen oproepen over onze informatieveiligheid.

De afgelopen jaren hebben wij ons ingespannen om informatieveiligheid binnen onze organisatie beter te borgen en toch is het ons niet gelukt om dit datalek te voorkomen. Wij hebben geconstateerd dat, ondanks aangescherpte procedures, menselijk handelen een belangrijke rol speelt bij het ontstaan van datalekken. Per direct intensiveren we onze acties binnen het programma informatieveiligheid en zullen daarin extra investeringen plegen. Daarnaast geven we een extern bureau de opdracht om te onderzoeken welke maatregelen we aanvullend moeten nemen om het risico op menselijke fouten bij gegevensbescherming in onze organisatie te minimaliseren. De uitkomsten van dit onderzoek zullen wij in volledige openheid delen.

Krijnie Schotel en Paul Janssen
Bestuurders Samen Veilig Midden-Nederland

De nieuwsartikelen van RTV Utrecht vindt u hier: artikel 1 en artikel 2.


Contact
Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen of wilt u controleren of uw contactgegevens op ons intranet vermeld stonden? Dan kunt u uw vraag mailen naar informatieveiligheid@samen-veilig.nl.