Spoed of crisis contact

Is er gevaar?

Is er een levensbedreigend gevaar? Bel dan onmiddellijk 112.

Bel 112

Geen client bij ons?

Dreigt een situatie thuis of elders uit de hand te lopen en ben je geen cliënt van Veilig Thuis Utrecht of SAVE Jeugdbescherming? Bel dan Veilig Thuis.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij Veilig Thuis Utrecht?

Ben je cliënt bij Veilig Thuis Utrecht, dan bel je altijd met het hoofdnummer.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij SAVE Jeugdbescherming?

Ben je cliënt bij SAVE Jeugdbescherming, dan bel je tijdens kantooruren (tussen 08.30 en 17.00 uur) met de medewerker SAVE die jou is toegewezen.

Buiten kantooruren bel je met het onderstaande nummer:

In de provincie Flevoland: bel 088 – 996 3000.
In de provincie Utrecht: bel 0800- 2000.

Organisatie, Samen doen wat helpt & toekomstscenario jeugdbescherming

Bestuursvoorzitter Krijnie Schotel maakte plaats voor jonge baas Aya

Nieuws 11 juni 2021 Reading Time: 2 minutenleestijd

Op donderdag 10 juni heeft Aya (14) de touwtjes in handen gehad als baas van onze organisatie en nam ze voor een dag de functie van bestuursvoorzitter Krijnie Schotel over.

Dit jaar stond de Baas van Morgen in het teken van gelijke kansen. Aya heeft Samen Veilig Midden-Nederland  geholpen met het volgende vraagstuk: hoe kunnen medewerkers met verschillende culturele achtergronden zich nog beter thuis voelen bij onze organisatie? Aya vertelde dat ze een hele leuke dag heeft gehad en gaf Samen Veilig naar aanleiding van een aantal gesprekken met medewerkers tips. Zo kan er meer interesse zijn voor het geloof en wat het geloof inhoudt. Er mag meer aandacht zijn voor feestdagen van niet-westelijke religies bijvoorbeeld door op die dagen bepaalde traktaties uit die cultuur aan te bieden. Ook kan er met de inrichting rekening worden gehouden met andere culturen.

“Ze heeft ons mooie adviezen gegeven, waar we ook echt iets mee kunnen doen”, aldus Krijnie Schotel. Krijnie kreeg de tips van Aya overhandigd. Als dank kreeg Aya een beloftekaartje dat zij Krijnie kan bellen voor advies over studie of werk mocht zij dat ooit nodig hebben. Krijnie vond het mooi Aya deze dag te kunnen geven. “Ik vond het heel leuk om wat voor Aya te kunnen betekenen. Om haar te laten oefenen met interviewen en om haar kennis te laten maken met ons belangrijke werk. Wat betreft haar toekomst en wat zij wil gaan doen is ze een nieuwe ervaring rijker, zodat zij later een goede keus kan maken.”

JINC
In Nederland namen op 10 juni ruim 550 basisschoolkinderen en vmbo’ers de stoel over van ruim 450 CEO’s, directeuren en politici door heel Nederland. Op deze manier krijgen honderden kinderen die opgroeien in gebieden met relatief veel armoede de kans te proeven aan beroepsmatig succes. Dat geeft hen een flinke injectie zelfvertrouwen, een stoot energie en een bredere horizon. Ze doen bovendien een waardevol contact op voor later en zien van binnenuit hoe een bedrijf werkt. Deze dag wordt georganiseerd door JINC en Samen Veilig deed voor de 3e keer mee.