Is er gevaar?
Is er een levensbedreigend gevaar? Bel dan onmiddellijk 112.
Spoed of crisis contact
Dreigt een situatie thuis of elders uit de hand te lopen en ben je geen cliënt van Veilig Thuis Utrecht of SAVE Jeugdbescherming? Bel dan Veilig Thuis.
Bel met Veilig Thuis 0800-2000
Ben je cliënt bij Veilig Thuis Utrecht, dan bel je altijd met het hoofdnummer.
Bel met Veilig Thuis 0800-2000
Ben je cliënt bij SAVE Jeugdbescherming, dan bel je tijdens kantooruren (tussen 08.30 en 17.00 uur) met de medewerker SAVE die jou is toegewezen.
Buiten kantooruren bel je met het onderstaande nummer:
In de provincie Flevoland: bel 088 – 996 3000.
In de provincie Utrecht: bel 0800- 2000.
De gezamenlijke Jeugdregio’s in de provincie Utrecht hebben een onderzoek laten verrichten naar de gegevensbescherming binnen Samen Veilig Midden-Nederland (Samen Veilig). Dit onderzoek is uitgevoerd door COT Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement.
“We omarmen de conclusies van het onderzoek”, aldus Paul Janssen, bestuurder Samen Veilig. “We lezen in het rapport ook een aansporing om verder te gaan op de ingeslagen weg om tot een verdere verbetering te komen ten aanzien van informatieveiligheid.” COT adviseert om bij de doorontwikkeling cliënten en opdrachtgevers uitgebreider te betrekken dan tot nu toe het geval is. “Daar geven we prioriteit aan.”
Hoewel het COT concludeert dat Samen Veilig het datalek uit april jl. vakkundig heeft afgehandeld, is Samen Veilig zich er terdege van bewust dat de impact hiervan voor (oud-)cliënten groot is geweest. “Het datalek heeft veel stress, onrust en verdriet voor hen betekend”, aldus Janssen. “Hoeveel excuses ook, dat kunnen we niet weg nemen. En dat betreuren we. Wat we nu kunnen en moeten doen, is meer samenwerken met cliënten en opdrachtgevers aan de verdere verbetering van de informatieveiligheid. De aanbevelingen die het COT doet, nemen wij ter harte en zullen we integreren in ons huidige beleid.”
U kunt hier het volledige rapport lezen.