Spoed of crisis contact

Is er gevaar?

Is er een levensbedreigend gevaar? Bel dan onmiddellijk 112.

Bel 112

Geen client bij ons?

Dreigt een situatie thuis of elders uit de hand te lopen en ben je geen cliënt van Veilig Thuis Utrecht of SAVE Jeugdbescherming? Bel dan Veilig Thuis.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij Veilig Thuis Utrecht?

Ben je cliënt bij Veilig Thuis Utrecht, dan bel je altijd met het hoofdnummer.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij SAVE Jeugdbescherming?

Ben je cliënt bij SAVE Jeugdbescherming, dan bel je tijdens kantooruren (tussen 08.30 en 17.00 uur) met de medewerker SAVE die jou is toegewezen.

Buiten kantooruren bel je met het onderstaande nummer:

In de provincie Flevoland: bel 088 – 996 3000.
In de provincie Utrecht: bel 0800- 2000.

Cliëntambassadeurs, Evenementen, Samen doen wat helpt & toekomstscenario jeugdbescherming

Jongeren aan het woord, in rijm en rap, tijdens onze Spoken Word & Rap Workshop

Nieuws 23 november 2022 Reading Time: < 1 minuutleestijd

In Utrecht transformeerde vorige maand een parkeergarage tot een ware underground Spoken Word & Rap podium voor jongeren. Het doel van het event: laten horen wie jij bent en wat jou bezighoudt.

Bij Samen Veilig Midden-Nederland zijn we voortdurend op zoek naar laagdrempelig contact met jongeren. Natuurlijk omdat we nieuwsgierig zijn naar wat hen bezighoudt. Maar ook omdat we jongeren willen helpen zichzelf te ontdekken en hun plek in de maatschappij te vinden. Net als CNV Jongeren, met wie Samen Veilig Midden-Nederland het kantoor deelt. Onlangs organiseerden wij samen met hen een Spoken Word & Rap Workshop. Zo kwamen wij op een leuke en creatieve manier met jongeren in gesprek. Wie ben jij? Wat houdt je bezig? Hoe zie en ervaar jij de wereld?

Pizza en cola, rijmen en rappen
De avond begon met een ontspannen inloop. Onder het genot van wat lekkers maakte iedereen kennis met elkaar. Zo ook met Spoken Words artiest Elten Kiene en twee rappers, Raymond Ramdihal en Sean William, van Freedom City Utrecht. Zij gaven de Spoken Word workshop en Rap masterclass.

Na een uitgebreide kennismaking trapte Samen Veilig Midden-Nederland cliëntambassadeur en ervaringsdeskundige Cynthirella de avond af met een zelfgeschreven gedicht over eenzaamheid. Cynthirella heeft in haar jonge leven verschillende soorten misbruik meegemaakt. Ze weet heel goed hoe eenzaam je je kunt voelen. Én hoe sterk je werkelijk bent.

Ook cliëntenraadslid Delaine was aanwezig en had een stukje Spoken Words voorbereid. Delaine heeft veel ervaring opgedaan in de jeugdzorg en weet dat ook in haar blogs op www.savejeugdbescherming.nl heel mooi te verwoorden. Tegenwoordig zet ze zich veel in voor meer inspraak van jongeren in de jeugdzorg. Zo is ze bijvoorbeeld bezig met het opzetten van een jongerenpanel bij Samen Veilig Midden-Nederland.

Bekijk hieronder een impressie van de avond!

Wil jij er de volgende keer ook bij zijn?
Zou jij ook een Spoken Word workshop of een Rap masterclass willen volgen? Of ken je iemand die dat misschien wel wilt? Dan horen wij graag van jou! Samen met CNV Jongeren zijn we namelijk alweer bezig om een volgende evenement te organiseren. Uiteraard is dan weer iedereen welkom!

Je kunt ons bereiken via ambassadeurs@samen-veilig.nl. Meer informatie over de cliëntambassadeurs vind je op deze pagina.

De cliëntambassadeurs