Spoed of crisis contact

Is er gevaar?

Is er een levensbedreigend gevaar? Bel dan onmiddellijk 112.

Bel 112

Geen client bij ons?

Dreigt een situatie thuis of elders uit de hand te lopen en ben je geen cliënt van Veilig Thuis Utrecht of SAVE Jeugdbescherming? Bel dan Veilig Thuis.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij Veilig Thuis Utrecht?

Ben je cliënt bij Veilig Thuis Utrecht, dan bel je altijd met het hoofdnummer.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij SAVE Jeugdbescherming?

Ben je cliënt bij SAVE Jeugdbescherming, dan bel je tijdens kantooruren (tussen 08.30 en 17.00 uur) met de medewerker SAVE die jou is toegewezen.

Buiten kantooruren bel je met het onderstaande nummer:

In de provincie Flevoland: bel 088 – 996 3000.
In de provincie Utrecht: bel 0800- 2000.

Organisatie

Kansen voor de jeugd: Samen Veilig Midden-Nederland is partner van JINC

Nieuws 6 december 2018 Reading Time: 2 minutenleestijd

Met een Bliksemstage van de leerlingen uit de 3e klas vmbo St. Gregorius College in Utrecht bij Samen Veilig hebben JINC en Samen Veilig vandaag hun regionale partnerschap afgetrapt.

De leerlingen ontdekten tijdens een Bliksemstage wat voor verscheidenheid aan beroepen er bestaat binnen Samen Veilig. Samen Veilig heeft te maken met ernstige problematiek binnen gezinnen waardoor kinderen thuis niet veilig kunnen opgroeien. Er kan sprake zijn van kindermishandeling- of verwaarlozing. “Dat is best heftig om te horen voor de leerlingen. Maar het is belangrijk dat wij laten zien dat dit soort werk ook bestaat en dat je als medewerker een verschil kunt maken in het leven van een kind”, aldus directeur Evera Voskuil. “Misschien stimuleert het hen om ook in de Zorg- en Welzijnssector te gaan werken”.

Johan & Sanne
De leerlingen mochten meedenken met de jeugdbeschermers over de kinderen ‘Johan’ en ‘Sanne’ van wie de gescheiden ouders steeds heftig ruzie maken waar de kinderen bij zijn. Ook maakten ze kennis met andere medewerkers zoals die van de afdeling HRM, de juridische afdeling en de financiële administratie.

De komende tijd zullen vaker groepen leerlingen op Bliksemstage komen bij Samen Veilig. Dat is niet alles: Samen Veilig doet ook mee aan de sollicitatietrainingen van JINC. En bestuurder Tanno Klijn staat op donderdag 24 januari zijn stoel af aan de ‘Baas van Morgen’.

Evera is erg blij met dit partnership. “Op deze manier kan JINC de komende jaren meer kinderen bereiken en zo kan Samen Veilig kinderen kennis laten maken met het belangrijke werk dat onze medewerkers doen. We leven in een samenleving waarin gelijke kansen en een veilig thuis niet voor iedereen zijn weggelegd. Daarom juist kunnen JINC en Samen Veilig elkaar versterken. Wij investeren beiden in de beste kansen voor de jeugd.”