Spoed of crisis contact

Is er gevaar?

Is er een levensbedreigend gevaar? Bel dan onmiddellijk 112.

Bel 112

Geen client bij ons?

Dreigt een situatie thuis of elders uit de hand te lopen en ben je geen cliënt van Veilig Thuis Utrecht of SAVE Jeugdbescherming? Bel dan Veilig Thuis.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij Veilig Thuis Utrecht?

Ben je cliënt bij Veilig Thuis Utrecht, dan bel je altijd met het hoofdnummer.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij SAVE Jeugdbescherming?

Ben je cliënt bij SAVE Jeugdbescherming, dan bel je tijdens kantooruren (tussen 08.30 en 17.00 uur) met de medewerker SAVE die jou is toegewezen.

Buiten kantooruren bel je met het onderstaande nummer:

In de provincie Flevoland: bel 088 – 996 3000.
In de provincie Utrecht: bel 0800- 2000.

Samen doen wat helpt & toekomstscenario jeugdbescherming

Kick-off Actieplan Feitenonderzoek

Nieuws 4 februari 2020 Reading Time: 2 minutenleestijd

Maandag 3 februari is het Actieplan Feitenonderzoek in de Jeugdbescherming met een kick-off bijeenkomst van start gegaan voor de Veilig Thuis organisaties, de Raad voor de Kinderbescherming en de Gecertificeerde Instellingen.

Wetenschapsjournalist Mark Mieras gaf een lezing over de werking van het brein (‘grote uitdaging van plezier hebben en de groene lampjes aanzetten’). Er was een workshop helder en feitelijk rapporteren door Manja de Bruijn (‘schrijven vanuit de vraag in piramide vorm’), Moraya de Haan zong een zelf geschreven lied ‘dossier 107’ en reflecteerde met dagvoorzitter Esther van der Voort op haar eigen ervaringen als kind in de jeugdbescherming.

Letterlijk een kick-off richting regiobijeenkomsten met cliëntvertegenwoordiging en professionals. Komende weken worden data geprikt en starten de eerste voorbereidingen.

Meer informatie over het Actieplan Feitenonderzoek vind je op het platform Zorg voor de Jeugd.