Spoed of crisis contact

Is er gevaar?

Is er een levensbedreigend gevaar? Bel dan onmiddellijk 112.

Bel 112

Geen client bij ons?

Dreigt een situatie thuis of elders uit de hand te lopen en ben je geen cliënt van Veilig Thuis Utrecht of SAVE Jeugdbescherming? Bel dan Veilig Thuis.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij Veilig Thuis Utrecht?

Ben je cliënt bij Veilig Thuis Utrecht, dan bel je altijd met het hoofdnummer.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij SAVE Jeugdbescherming?

Ben je cliënt bij SAVE Jeugdbescherming, dan bel je tijdens kantooruren (tussen 08.30 en 17.00 uur) met de medewerker SAVE die jou is toegewezen.

Buiten kantooruren bel je met het onderstaande nummer:

In de provincie Flevoland: bel 088 – 996 3000.
In de provincie Utrecht: bel 0800- 2000.

Organisatie

Krijnie Schotel nieuwe bestuursvoorzitter

Nieuws 11 februari 2020 Reading Time: 2 minutenleestijd

Op 16 maart start Krijnie Schotel (61) als nieuwe bestuursvoorzitter van Samen Veilig Midden-Nederland. Schotel is nu nog directeur-bestuurder bij Horizon Jeugdzorg en Onderwijs. “Ik heb er heel veel zin in om bij Samen Veilig Midden-Nederland aan de slag te gaan.”

Samen Veilig Midden-Nederland is de koepelorganisatie van Veilig Thuis Utrecht en SAVE, de jeugdbescherming en jeugdreclassering in de provincies Flevoland en Utrecht. Krijnie Schotel heeft veel ervaring in de zorg en jeugdzorg. Ze begon in 1984 haar carrière als gedragsdeskundige en ging in 1998 als directeur behandeling bij het Forensisch Psychiatrisch Centrum Veldzicht aan de slag. In 2007 vervolgde ze haar loopbaan bij Avenier en jongerenhuis Harreveld, die later opgingen in Horizon Jeugdzorg en Onderwijs.

“Afgelopen jaren heb ik intensief en vol overtuiging gewerkt aan de transformatie van de jeugdzorg”, legt Krijnie Schotel uit. “Een beweging die naar mijn mening alleen maar succesvol kan zijn als deze in verbinding met betrokken professionals, cliënten en gemeenten wordt ingezet. Daarom ben ik erg blij en gemotiveerd om vanuit Samen Veilig Midden-Nederland, een belangrijke en medebepalende partner in de keten, dit verder vorm te mogen geven.”

“Wij zijn blij dat Krijnie haar loopbaan voortzet bij Samen Veilig Midden-Nederland”, vertelt Mariëlle Rompa, voorzitter van de Raad van Toezicht. “Gelet op haar ruime kennis en langjarige ervaring in het sociaal domein hebben we er alle vertrouwen in, dat zij met collega-bestuurder Paul Janssen de organisatie verder vorm weet te geven. Om samen met 550 medewerkers te werken aan de effectiviteit en kwaliteit van ons werk ten dienste van de veiligheid van cliënten. Wij kijken daarom enorm uit naar haar komst.”

Voor haar functie als bestuursvoorzitter bij Samen Veilig Midden-Nederland neemt Krijnie Schotel haar passie voor de zorg en de professional mee en daarmee het belang van de cliënt. “Daar voeg ik graag nog mijn kennis, ervaring en netwerk aan toe. Ik geloof in eigen kracht en de kwaliteiten en autonomie van professionals en cliënten. Ik ben ervan overtuigd dat verbondenheid en aandacht bijdragen aan het welbevinden. Wat goed is voor de cliënt, is goed voor de professional en is goed voor de organisatie. Ik ben benieuwd naar de gesprekken die we hierover met elkaar gaan voeren.”