Spoed of crisis contact

Is er gevaar?

Is er een levensbedreigend gevaar? Bel dan onmiddellijk 112.

Bel 112

Geen client bij ons?

Dreigt een situatie thuis of elders uit de hand te lopen en ben je geen cliënt van Veilig Thuis Utrecht of SAVE Jeugdbescherming? Bel dan Veilig Thuis.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij Veilig Thuis Utrecht?

Ben je cliënt bij Veilig Thuis Utrecht, dan bel je altijd met het hoofdnummer.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij SAVE Jeugdbescherming?

Ben je cliënt bij SAVE Jeugdbescherming, dan bel je tijdens kantooruren (tussen 08.30 en 17.00 uur) met de medewerker SAVE die jou is toegewezen.

Buiten kantooruren bel je met het onderstaande nummer:

In de provincie Flevoland: bel 088 – 996 3000.
In de provincie Utrecht: bel 0800- 2000.

Samen doen wat helpt & toekomstscenario jeugdbescherming

Laat je inspireren: ‘Samen doen wat helpt’

Nieuws 31 januari 2022 Reading Time: < 1 minuutleestijd

In 2021 zijn we begonnen met de beweging Samen doen wat helpt. We organiseerden een Inspiratiesessie met NPO Radio 1-presentatrice Margreet Reijntjes. Zij sprak met cliënten en ketenpartners en met bestuur en medewerkers van Samen Veilig Midden-Nederland over veranderingen in de jeugdbeschermingsketen.

We hebben de videoregistratie van die bijeenkomst in vier afleveringen opgedeeld. Je kunt daardoor op je gemak deel voor deel (nog eens) bekijken.

Aflevering 1: De Bedoeling (14 minuten)
Samen doen wat helpt. Waar komt dat eigenlijk vandaan? En wat bedoelen we ermee? In deze inleiding zie je onder meer een animatie, waarin we het kort en eenvoudig uitleggen. Bestuursvoorzitter Krijnie Schotel en cliëntreflectiecoach Kathinka Bruinsma lichten Samen doen wat helpt verder toe.

Aflevering 2: De Ervaring (47 minuten)
In deze aflevering zie je het indrukwekkende verhaal van Merlijn. Over de belemmeringen die hij als jongere heeft ervaren in de jeugdzorg. En over wat hem uiteindelijk een stap verder heeft geholpen. Riëtte Habers (de moeder van cliënt Merlijn), Shantal (cliëntambassadeur) en Jochem en Miriam van Veilig Thuis Utrecht gaan met elkaar in gesprek over wat er in de praktijk gebeurt en hoe we dingen beter kunnen doen.

Aflevering 3: De Samenwerking (33 minuten)
Samen doen wat helpt lukt alleen door goede samenwerking. Medewerkers, jongeren, gezinnen, gemeenten en andere betrokken instellingen: niemand kan het alleen. We hebben elkaar nodig om écht resultaat te boeken. Tijd om elkaar dus bewust op te zoeken. Hierover praten cliënten/ervaringsdeskundigen Moraya en Franka, jeugdbeschermers Ronald en Martin van SAVE Jeugdbescherming en ketenpartners Yvette Streng (Lokalis) en Bianca Kingma (gemeente Utrecht) met elkaar.

Aflevering 4: Hoe nu verder? (15 minuten)
In de eerste drie afleveringen is veel gezegd, gedeeld en gezien. Als we dat naast elkaar leggen, welke conclusies trekken we dan? Bestuurders Krijnie Schotel en Paul Janssen, Franka, Bianca, Miriam en Kathinka sluiten de bijeenkomst samen af.

Wil je ons ermee helpen? Of er met ons over praten? Laat het ons weten! Heb je vragen over Samen doen wat helpt? Stel ze dan via samendoenwathelpt@samen-veilig.nl.

Programmateam
Samen doen wat helpt