Spoed of crisis contact

Is er gevaar?

Is er een levensbedreigend gevaar? Bel dan onmiddellijk 112.

Bel 112

Geen client bij ons?

Dreigt een situatie thuis of elders uit de hand te lopen en ben je geen cliënt van Veilig Thuis Utrecht of SAVE Jeugdbescherming? Bel dan Veilig Thuis.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij Veilig Thuis Utrecht?

Ben je cliënt bij Veilig Thuis Utrecht, dan bel je altijd met het hoofdnummer.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij SAVE Jeugdbescherming?

Ben je cliënt bij SAVE Jeugdbescherming, dan bel je tijdens kantooruren (tussen 08.30 en 17.00 uur) met de medewerker SAVE die jou is toegewezen.

Buiten kantooruren bel je met het onderstaande nummer:

In de provincie Flevoland: bel 088 – 996 3000.
In de provincie Utrecht: bel 0800- 2000.

Samen doen wat helpt & toekomstscenario jeugdbescherming

Lichtpuntjes

Blog 1 januari 2021 Reading Time: 3 minutenleestijd

Wordt 2021 net zo’n bewogen jaar als 2020? Of zijn we inmiddels al zó gewend aan de sociale afstand van het ‘nieuwe normaal’ dat dit al het ‘normale normaal’ van 2021 gaat zijn? Niet als het aan het bestuur van Samen Veilig Midden-Nederland ligt!

Op de valreep van het nieuwe jaar ontkomen we niet aan een korte reflectie op het afgelopen jaar. Wat een impact heeft corona gehad op onze cliënten, voor onze medewerkers en onze organisatie. Cliënten die we moeten ontmoeten met beschermende kleding aan of van achter plexiglas en collega’s die je alleen nog maar ziet via je computerscherm. Het is vervreemdend en zorgt voor een sociale afstand tot elkaar. We hopen allemaal op een snelle normalisering door vaccinatie, zodat het oude en het nieuwe normaal samen onze toekomstbestendige werkelijkheid worden. Maar, nu we bijna het tweede jaar van de pandemie in gaan, moeten we eerlijk constateren dat we waarschijnlijk ook in 2021 nog te maken gaan krijgen met beperkingen, richtlijnen en maatregelen.

Wij realiseren ons terdege wat dit met de hulpverlening heeft gedaan, nog steeds doet en ook in 2021 gaat doen. Wij zien en koesteren de inzet van onze medewerkers en de bereidwillige ontvangst, die ze ondanks het complexe werk, gelukkig vaak genoeg krijgen. Ook dit jaar laten we niemand aan zijn of haar lot over en zien we toe op hoe het met de ander gaat. We houden nauw contact met onze cliënten, collega’s en partners en zetten ook in het nieuwe jaar opnieuw alles in het werk om in contact te blijven en de sociale verbintenis intact te houden. Bij Samen Veilig staan we ervoor dat de anderhalve meter afstand en het vermijden van drukte niet leiden tot sociale afstandelijkheid. Samen krijgen we corona eronder en samen maken we van een onveilige situatie weer een veilige.

Maar corona was niet al wat de klok sloeg in 2020. In 2019 zijn we gestart om onze dienstverlening verder te ontwikkelen en beter aan te laten sluiten op de behoeften van onze cliënten. Deze koers is in 2020 niet onderbroken door corona en voert ook de komende twaalf maanden de boventoon. We gaan het nieuwe jaar met z’n allen, met elkaar binnen de organisatie, met cliënten en met onze partners aan de slag om samen onze client nog sterker centraal  te zetten, de jeugdbescherming te verbeteren en onze manier van werken transparant te laten zijn. Ook gaan we samen met elkaar werken aan het verminderen van de werkdruk, zodat er meer ruimte ontstaat en cliënten nóg meer de aandacht krijgen die ze verdienen. In ons normaal van 2021 is stilstaan geen optie; corona of geen corona.

We zijn dankbaar dat we door de inzet van onze medewerkers en vanuit onze ketenpartners er voor onze cliënten hebben kunnen zijn en samen dit moeilijke jaar doorgekomen zijn. We zijn dankbaar voor de steun die we hebben ontvangen van onze opdrachtgevers, de gemeenten in de provincies Utrecht en Flevoland.

Wij wensen iedereen een 2021 met ontelbare lichtpuntjes en we kijken er naar uit om, samen met jullie, aan het  nieuwe jaar te beginnen!

Krijnie Schotel en Paul Janssen
Bestuur Samen Veilig Midden-Nederland