Spoed of crisis contact

Is er gevaar?

Is er een levensbedreigend gevaar? Bel dan onmiddellijk 112.

Bel 112

Geen client bij ons?

Dreigt een situatie thuis of elders uit de hand te lopen en ben je geen cliënt van Veilig Thuis Utrecht of SAVE Jeugdbescherming? Bel dan Veilig Thuis.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij Veilig Thuis Utrecht?

Ben je cliënt bij Veilig Thuis Utrecht, dan bel je altijd met het hoofdnummer.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij SAVE Jeugdbescherming?

Ben je cliënt bij SAVE Jeugdbescherming, dan bel je tijdens kantooruren (tussen 08.30 en 17.00 uur) met de medewerker SAVE die jou is toegewezen.

Buiten kantooruren bel je met het onderstaande nummer:

In de provincie Flevoland: bel 088 – 996 3000.
In de provincie Utrecht: bel 0800- 2000.

Samen doen wat helpt & toekomstscenario jeugdbescherming

Naar een jeugdzorg die beter beschermt

Nieuws 26 juni 2019 Reading Time: < 1 minuutleestijd

Hoe komen we tot een jeugdzorg die beter beschermt? Dat is de centrale vraag in het online magazine dat Jeugdzorg Nederland vandaag publiceert. In het magazine komen jongeren, ervaringsdeskundigen, professionals en bestuurders aan het woord over geweld in de jeugdzorg. Het magazine is gemaakt naar aanleiding van het rapport ‘Onvoldoende beschermd’ van Commissie De Winter. “We moeten luisteren en we moeten leren,” zei Esther Overweter, bestuurslid van Jeugdzorg Nederland na de presentatie van dat rapport. “We moeten komen tot een jeugdzorg die beter beschermt.”

Het online magazine wordt woensdag 26 juni gepresenteerd tijdens een bijeenkomst van de Branches Gespecialiseerde Zorg voor Jeugd (BGZJ) over het rapport van De Winter. Bij die bijeenkomst zijn ervaringsdeskundigen, cliënten, professionals en bestuurders aanwezig. Gesproken wordt over de aanbevelingen die Commissie De Winter doet in zijn rapport.

www.naareenjeugdzorgdiebeterbeschermt.nl