Spoed of crisis contact

Is er gevaar?

Is er een levensbedreigend gevaar? Bel dan onmiddellijk 112.

Bel 112

Geen client bij ons?

Dreigt een situatie thuis of elders uit de hand te lopen en ben je geen cliënt van Veilig Thuis Utrecht of SAVE Jeugdbescherming? Bel dan Veilig Thuis.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij Veilig Thuis Utrecht?

Ben je cliënt bij Veilig Thuis Utrecht, dan bel je altijd met het hoofdnummer.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij SAVE Jeugdbescherming?

Ben je cliënt bij SAVE Jeugdbescherming, dan bel je tijdens kantooruren (tussen 08.30 en 17.00 uur) met de medewerker SAVE die jou is toegewezen.

Buiten kantooruren bel je met het onderstaande nummer:

In de provincie Flevoland: bel 088 – 996 3000.
In de provincie Utrecht: bel 0800- 2000.

Samen doen wat helpt & toekomstscenario jeugdbescherming

Samen doen wat helpt: waar staan we?

Nieuws 25 februari 2022 Reading Time: < 1 minuutleestijd

In 2020 heeft Samen Veilig Midden-Nederland het Koersprogramma geïntroduceerd. Het afgelopen jaar hebben we gebruikt om de beweging Samen doen wat helpt vorm te geven. Onze medewerkers werken samen met cliënten, hun netwerk en andere professionals in de jeugdzorgketen aan het herstel van de veiligheid en een gezonde ontwikkeling van kinderen. Hiermee werken we gezamenlijk aan betere zorg, waarin de mens centraal staat en niet het systeem.

Wat hebben we in 2021 gedaan? Waarvan hebben we geleerd en wat zijn de plannen voor 2022 om Samen doen wat helpt nog verder te ontwikkelen? We hebben dit aan de hand van ervaringen van cliënten en medewerkers verwerkt in een digitale presentatie met onder andere filmpjes, blogs en podcasts.

Bekijk de presentatie (opent in een nieuw tabblad).

We vullen de presentatie regelmatig aan, zodat het een groeiende bron van reflectie en inspiratie is. We roepen iedereen op om vanuit verbinding, vertrouwen en met lef samen met ons de beweging Samen doen wat helpt actief uit te dragen en verder te brengen. Voor feedback en ideeën voor verbetering, mail ons via samendoenwathelpt@samen-veilig.nl.
Alvast bedankt.