Spoed of crisis contact

Is er gevaar?

Is er een levensbedreigend gevaar? Bel dan onmiddellijk 112.

Bel 112

Geen client bij ons?

Dreigt een situatie thuis of elders uit de hand te lopen en ben je geen cliënt van Veilig Thuis Utrecht of SAVE Jeugdbescherming? Bel dan Veilig Thuis.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij Veilig Thuis Utrecht?

Ben je cliënt bij Veilig Thuis Utrecht, dan bel je altijd met het hoofdnummer.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij SAVE Jeugdbescherming?

Ben je cliënt bij SAVE Jeugdbescherming, dan bel je tijdens kantooruren (tussen 08.30 en 17.00 uur) met de medewerker SAVE die jou is toegewezen.

Buiten kantooruren bel je met het onderstaande nummer:

In de provincie Flevoland: bel 088 – 996 3000.
In de provincie Utrecht: bel 0800- 2000.

Organisatie

Wethouder Everhardt op bezoek

Nieuws 23 november 2018 Reading Time: < 1 minuutleestijd

Donderdagmiddag 22 november was Victor Everhardt, wethouder van de gemeente Utrecht, op bezoek bij Samen Veilig Midden-Nederland.

Hij ging in gesprek met vijftig medewerkers over de incidenten van de afgelopen weken. Zo zijn collega’s geconfronteerd met een dode kat en hebben ze regelmatig te maken met verbale bedreigingen. Deze gebeurtenissen hebben impact op het dagelijks werk. Het werkveld en de maatschappelijke opdracht is intensief en complex; de deur staat zelden open als er ernstig zorgen zijn om de veiligheid van kinderen of volwassenen. Helaas is het werk wel noodzakelijk om bij te dragen aan een veilig thuis voor jong en oud. Victor Everhardt ging in gesprek en wilde graag ervaringen horen. Hij gaf aan dat hij goed begrijpt hoe ingewikkeld het werk van de professionals van Samen Veilig is, dat het belangrijk is dat medewerkers veilig hun werk kunnen doen en dat ook landelijk veel aandacht is voor het belang van de veiligheid van hulpverleners. Dit is een mooi hart onder de riem voor alle medewerkers van Samen Veilig Midden-Nederland.