Spoed of crisis contact

Is er gevaar?

Is er een levensbedreigend gevaar? Bel dan onmiddellijk 112.

Bel 112

Geen client bij ons?

Dreigt een situatie thuis of elders uit de hand te lopen en ben je geen cliënt van Veilig Thuis Utrecht of SAVE Jeugdbescherming? Bel dan Veilig Thuis.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij Veilig Thuis Utrecht?

Ben je cliënt bij Veilig Thuis Utrecht, dan bel je altijd met het hoofdnummer.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij SAVE Jeugdbescherming?

Ben je cliënt bij SAVE Jeugdbescherming, dan bel je tijdens kantooruren (tussen 08.30 en 17.00 uur) met de medewerker SAVE die jou is toegewezen.

Buiten kantooruren bel je met het onderstaande nummer:

In de provincie Flevoland: bel 088 – 996 3000.
In de provincie Utrecht: bel 0800- 2000.

Wij hebben twee nieuwe websites!

Nieuws 17 december 2021 Reading Time: < 1 minuutleestijd

Misschien was het je al opgevallen: wij hebben een nieuwe website! Sterker nog, we hebben twee nieuwe sites! Alle informatie over de stichting Samen Veilig Midden-Nederland en onze diensten vind je nog altijd op www.samen-veilig.nl. Ben je op zoek naar inhoudelijke informatie over SAVE Jeugdbescherming? Dan bezoek je onze nieuwe website www.SAVEJeugdbescherming.nl.

Waarom deze overstap? Sinds de fusie van Bureau Jeugdzorg Flevoland met Utrecht in 2015 en het ontstaan van de naam SAVE in 2019 hebben we veel nieuwe inzichten opgedaan over hoe cliënten en professionals onze organisatie ervaren. Eén van de meest gestelde vragen is: Wat is SAVE? De SAVE werkwijze en de naam van de jeugdbescherming in Utrecht en Flevoland onder de naam SAVE en het verschil met Samen Veilig Midden-Nederland waren niet altijd voor iedereen duidelijk. In de geest van duidelijk en transparantie is besloten om SAVE Jeugdbescherming toegankelijker te maken. Tenslotte is dat in het belang van cliënten, professionals en samenwerkingspartners.

Onlangs onderging SAVE al een naamsverandering naar SAVE Jeugdbescherming. Daarmee werd een eerste stap gezet in het verduidelijken van wat SAVE Jeugdbescherming precies doet. En nu heeft SAVE Jeugdbescherming dus ook een eigen website, die volledig gericht is op cliënten (kinderen, jongeren, ouders en hun netwerk) en professionals. Voortaan vind je hier alle informatie en antwoorden op je vragen over SAVE Jeugdbescherming.

Deskundigheidsbevordering
Uiteraard vind je op beide websites ook nog steeds ons aanbod in deskundigheidsbevordering, zoals trainingen en workshops. Dit aanbod vind je verzameld onder het Expertisecentrum op www.samen-veilig.nl en een specifieker aanbod hier op www.SAVEJeugdbescherming.nl.

Vragen of opmerkingen?
Met de nieuwe websites willen we cliënten en samenwerkingspartners gemakkelijker en vooral duidelijker toegang geven tot informatie die voor hen relevant is. Wij hopen dat deze nieuwe websites cliënten en ketenpartners daarbij zullen helpen. Heb je een vraag, tip of advies die je ons wilt meegeven? Wij horen graag van je! Stuur je reactie dan naar communicatie@samen-veilig.nl.