Spoed of crisis contact

Is er gevaar?

Is er een levensbedreigend gevaar? Bel dan onmiddellijk 112.

Bel 112

Geen client bij ons?

Dreigt een situatie thuis of elders uit de hand te lopen en ben je geen cliënt van Veilig Thuis Utrecht of SAVE Jeugdbescherming? Bel dan Veilig Thuis.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij Veilig Thuis Utrecht?

Ben je cliënt bij Veilig Thuis Utrecht, dan bel je altijd met het hoofdnummer.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij SAVE Jeugdbescherming?

Ben je cliënt bij SAVE Jeugdbescherming, dan bel je tijdens kantooruren (tussen 08.30 en 17.00 uur) met de medewerker SAVE die jou is toegewezen.

Buiten kantooruren bel je met het onderstaande nummer:

In de provincie Flevoland: bel 088 – 996 3000.
In de provincie Utrecht: bel 0800- 2000.

Hoe verder?

Vooruitblik Samen doen wat helpt in 2024

 

In 2024 richten we ons vanuit cliënt centraal op onze rol en onze toegevoegde waarde bij de ondersteuning van huishoudens. En hoe we met het gezin en alle betrokken partners werken aan een stabiele, veilige situatie voor volwassenen, kinderen en jeugdigen; ondersteunend en toewerkend naar eigen kracht en eigen regie.

Met onze partners werken we aan een toekomstbestendige jeugdzorg en jeugdbescherming, waarin met elkaar in plaats van na elkaar samengewerkt wordt. Op dit moment nemen we deel aan een aantal proeftuinen in het kader van het Toekomstscenario kind- en gezinsbescherming, waarin we onderzoeken hoe die samenwerking het beste tot zijn recht komt.

Vanuit Samen Veilig Midden-Nederland willen we onze kennis en expertise van toegevoegde waarde laten zijn. Zoekend naar gelijkheid, evenwichtigheid en ‘evenwaardigheid’ kijken we samen met de cliënten en professionals of dat wat bedacht is hen wel écht gaat helpen. Is die onder toezichtstelling of uithuisplaatsing het beste middel? Of zeggen we dat we er beter niet aan kunnen beginnen, omdat we vinden dat het niet nodig is of dat wij niet langer nodig zijn?

Vanuit onze expertise stellen we onszelf steeds weer de vraag welke waarde onze betrokkenheid toevoegt en hoe we onze toegevoegde waarde zo optimaal mogelijk inzetten. In 2024 bouwen we hier verder op voort.

Wil je meer weten over Samen doen wat helpt of heb je vragen? Stel ze gerust aan onze programmaleiders via communicatie@samen-veilig.nl.

 

Krijnie Schotel & Paul Janssen 
Raad van Bestuur
Samen Veilig Midden-Nederland

Je hebt het laatste onderdeel bereikt!

Terug naar het overzicht