Spoed of crisis contact

Is er gevaar?

Is er een levensbedreigend gevaar? Bel dan onmiddellijk 112.

Bel 112

Geen client bij ons?

Dreigt een situatie thuis of elders uit de hand te lopen en ben je geen cliënt van Veilig Thuis Utrecht of SAVE Jeugdbescherming? Bel dan Veilig Thuis.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij Veilig Thuis Utrecht?

Ben je cliënt bij Veilig Thuis Utrecht, dan bel je altijd met het hoofdnummer.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij SAVE Jeugdbescherming?

Ben je cliënt bij SAVE Jeugdbescherming, dan bel je tijdens kantooruren (tussen 08.30 en 17.00 uur) met de medewerker SAVE die jou is toegewezen.

Buiten kantooruren bel je met het onderstaande nummer:

In de provincie Flevoland: bel 088 – 996 3000.
In de provincie Utrecht: bel 0800- 2000.

SAVE Jeugdbescherming

SAVE Jeugdbescherming voert maatregelen van jeugdbescherming en jeugdreclassering uit in de provincies Utrecht en Flevoland. SAVE Jeugdbescherming heeft ook een belangrijke rol in het voorkomen van jeugdbeschermingsmaatregelen. Daarom werken zij intensief samen met o.a. de lokale teams. Lokale teams van de gemeenten pakken alle vragen van en over gezinnen zo breed mogelijk op. Zij betrekken SAVE Jeugdbescherming als vrijwillige hulp niet (meer) voldoende is of als de veiligheid van een kind in het geding is. Het gaat dan om situaties waarin de veiligheid en ontwikkeling van kinderen bedreigd wordt of om jongeren die afglijden in de criminaliteit. SAVE Jeugdbescherming werkt samen met kind, gezin, familie, vrienden en lokale hulp aan het herstel van een veilige opvoedsituatie.

Om dicht bij de cliënt te kunnen werken is SAVE Jeugdbescherming gebiedsgericht ingedeeld. Zo kunnen wij tevens goed samenwerken met de lokale, gemeentelijke, hulpverlening.

Bezoek de website SAVE Jeugdbescherming

Gecertificeerde instelling

SAVE Jeugdbescherming  is een gecertificeerde instelling. Dat wil zeggen dat SAVE Jeugdbescherming gecertificeerd en daarmee bevoegd is om maatregelen van jeugdbescherming en jeugdreclassering uit te mogen voeren. Er gelden strenge kwaliteitseisen aan een gecertificeerde instelling. Met grote regelmaat toets het Keurmerkinstituut of SAVE Jeugdbescherming nog aan die eisen voldoet.

Lees meer over kwaliteit & certificering

Werkwijze

SAVE staat voor SAmenwerken aan VEiligheid. SAVE is de methodiek waar wij mee werken. SAVE Jeugdbescherming biedt begeleiding in de breedste zin van het woord: van advies, consult en onderzoek tot aan de uitvoering van gerechtelijke maatregelen.

SAVE Jeugdbescherming

Bezoek de website www.savejeugdbescherming.nl voor de contactinformatie van de verschillende locaties & SAVE-teams.