Spoed of crisis contact

Is er gevaar?

Is er een levensbedreigend gevaar? Bel dan onmiddellijk 112.

Bel 112

Geen client bij ons?

Dreigt een situatie thuis of elders uit de hand te lopen en ben je geen cliënt van Veilig Thuis Utrecht of SAVE Jeugdbescherming? Bel dan Veilig Thuis.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij Veilig Thuis Utrecht?

Ben je cliënt bij Veilig Thuis Utrecht, dan bel je altijd met het hoofdnummer.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij SAVE Jeugdbescherming?

Ben je cliënt bij SAVE Jeugdbescherming, dan bel je tijdens kantooruren (tussen 08.30 en 17.00 uur) met de medewerker SAVE die jou is toegewezen.

Buiten kantooruren bel je met het onderstaande nummer:

In de provincie Flevoland: bel 088 – 996 3000.
In de provincie Utrecht: bel 0800- 2000.

Training

Informatiebijeenkomst ‘Aanpak ouderenmishandeling & juridische vragen’

SKJ-Punten:

Het Expertisecentrum heeft in samenwerking met Veilig Thuis Utrecht en de juridische afdeling een informatiebijeenkomst ontwikkeld over de juridische aspecten waar je tegenaan kunt lopen bij het signaleren en melden van ouderenmishandeling.

Stel: als professional krijg je te maken met een dementerende man (86) die door zijn thuiswonende zoon verzorgd wordt. Hij vertelt dat hij van zijn zoon geen bezoek mag ontvangen. Hij oogt ondervoed. Je kunt dan te maken krijgen met vragen als: waar kan ik dit melden en wat gebeurt er dan? Maar ook met meer juridische vragen als: is deze man wilsonbekwaam? Wie bepaalt dat? Met wie mag ik informatie delen of aan wie mag ik informatie vragen? Wat doet een gemachtigde, een bewindvoerder of een mentor en hoe worden deze personen aangesteld? Wat is een provisioneel bewindvoerder? Wat is onder curatele stellen? Hoe krijg ik voor elkaar dat deze man op een goede plek komt te wonen? En wat als de zoon daar niet mee akkoord gaat? Deze vragen komen uitgebreid aan bod tijdens deze informatiebijeenkomst.

De bijeenkomst wordt op aanvraag verzorgd door een jurist en/of een ervaren aandachtsfunctionaris Ouderenmishandeling van Veilig Thuis Utrecht, die je met gedegen kennis van de wettelijke kaders en de praktijk, meenemen en slagvaardiger maken.

Offerte aanvragen

green dots header

Offerte aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.