Spoed of crisis contact

Is er gevaar?

Is er een levensbedreigend gevaar? Bel dan onmiddellijk 112.

Bel 112

Geen client bij ons?

Dreigt een situatie thuis of elders uit de hand te lopen en ben je geen cliënt van Veilig Thuis Utrecht of SAVE Jeugdbescherming? Bel dan Veilig Thuis.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij Veilig Thuis Utrecht?

Ben je cliënt bij Veilig Thuis Utrecht, dan bel je altijd met het hoofdnummer.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij SAVE Jeugdbescherming?

Ben je cliënt bij SAVE Jeugdbescherming, dan bel je tijdens kantooruren (tussen 08.30 en 17.00 uur) met de medewerker SAVE die jou is toegewezen.

Buiten kantooruren bel je met het onderstaande nummer:

In de provincie Flevoland: bel 088 – 996 3000.
In de provincie Utrecht: bel 0800- 2000.

Training

Juridische ondersteuning voor lokale teams

SKJ-Punten: 2 -

Regelmatig ontvangen de juristen van Samen Veilig Midden-Nederland rechtstreeks of via medewerkers van Veilig Thuis Utrecht of SAVE Jeugdbescherming juridische vragen vanuit buurt- en wijkteams van gemeenten.

Het zijn vragen die bijvoorbeeld gaan over:

  • Beschermingsmaatregelen voor volwassenen, zoals bewind, curatele en mentorschap.
  • Privacy-regels volgens de Jeugdwet, bijvoorbeeld bewaartermijnen en uitwisseling van gegevens met andere professionals.
  • Toestemming voor aanvraag jeugdhulp in samenhang met gezag van ouders.
  • Uitleg over een lopende rechterlijke procedure tussen gescheiden ouders: wat betekent dit voor de verblijfplaats van het kind?

Samen Veilig Midden-Nederland heeft de benodigde juridische expertise in huis om dergelijke vragen te beantwoorden. Wij zetten onze expertise graag in om lokale teams ook juridisch te ondersteunen. Wij hebben daar het volgende aanbod voor ontwikkeld:

Offerte aanvragen

Juridische helpdesk

De juridische helpdesk is opgezet om juridische vragen te beantwoorden en juridisch advies te geven. Lokale teams kunnen telefonisch of via de mail vragen stellen aan de juristen van Samen Veilig Midden-Nederland. Om van de juridische helpdesk gebruik te kunnen maken koopt het lokale team uren in bij Samen Veilig tegen een speciaal uurtarief. De verbruikte uren worden geregistreerd en per kwartaal in rekening gebracht.

Juridische training

Speciaal voor lokale teams is daarnaast een juridische training ontwikkeld over onderwerpen als de jeugdwet, privacy, juridische maatregelen en specifieke wet- en regelgeving. De trainingen worden in overleg met het lokale team op maat samengesteld en kunnen op locatie verzorgd worden door een jurist van Samen Veilig.

Ook bieden wij het SKJ-geaccrediteerde aanbod van een hoorcollege in combinatie met een workshop, waarin de hoofdlijnen over de mogelijkheden van gegevensuitwisseling in het jeugddomein aan bod komen en het oefenen met de praktische toepassing van privacyregels.

Accreditatie workshop ‘Juridische rechten en plichten’

  • Accreditatie workshop ‘Juridische rechten en plichten’
  • Nummer: SKJ208547
  • Punten: 2

Meer weten?

Wil je meer weten of gebruik maken van dit juridische aanbod? Neem dan contact op met het Expertisecentrum. Wij spreken je aanvraag met je door en brengen vervolgens een offerte uit voor de gewenste invulling van de juridische ondersteuning.

green dots header

Offerte aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.