Spoed of crisis contact

Is er gevaar?

Is er een levensbedreigend gevaar? Bel dan onmiddellijk 112.

Bel 112

Geen client bij ons?

Dreigt een situatie thuis of elders uit de hand te lopen en ben je geen cliënt van Veilig Thuis Utrecht of SAVE Jeugdbescherming? Bel dan Veilig Thuis.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij Veilig Thuis Utrecht?

Ben je cliënt bij Veilig Thuis Utrecht, dan bel je altijd met het hoofdnummer.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij SAVE Jeugdbescherming?

Ben je cliënt bij SAVE Jeugdbescherming, dan bel je tijdens kantooruren (tussen 08.30 en 17.00 uur) met de medewerker SAVE die jou is toegewezen.

Buiten kantooruren bel je met het onderstaande nummer:

In de provincie Flevoland: bel 088 – 996 3000.
In de provincie Utrecht: bel 0800- 2000.

Cliëntambassadeurs, Samen doen wat helpt & toekomstscenario jeugdbescherming

26 november: tweede (digitale) Open Podium

Nieuws 20 oktober 2020 Reading Time: 2 minutenleestijd

Op donderdag 26 november 2020 vindt van 13 tot 15 uur een tweede Open Podium plaats, waarbij cliënten, ouders en medewerkers van SAVE, de jeugdbescherming van Samen Veilig Midden-Nederland, in gesprek gaan.

Na het eerste Open Podium in 2019 is op 26 november van 13 tot 15 uur de tweede editie. Het is een interactieve en open ontmoeting, waar ouders en jongeren hun kritische ervaringen delen met medewerkers van SAVE. Oorspronkelijk zou het – net als vorig jaar – een bijeenkomst worden in een zaal. Door corona en de bijpassende maatregelen is een geheel fysieke bijeenkomst dit jaar niet mogelijk. Om het Open Podium in november toch door te laten gaan, vindt het dit keer online plaats. Naast ouders en jongeren, zijn ook jeugdbeschermers en gezinsvoogden van SAVE Utrecht-West, Nely Sieffers (voorzitter van UW Ouderplatform) en medewerkers van het Wijkteam Jeugd Stichtse Vecht aanwezig.

Het gesprek gaat verder
“Vorig jaar maakten we een prachtige start met het eerste Open Podium. Er heerste een open sfeer en er was begrip voor elkaars verhaal”, vertelt Shantal Holwijn, cliëntambassadeur en als projectleider betrokken bij het Open Podium. “We deden waardevolle inzichten op, die we begin dit jaar in een loepsessie gebruikten om met een kritische blik naar de rapportages van Samen Veilig Midden-Nederland te kijken. Met zulke dialoogbijeenkomsten kunnen we echt van en met elkaar leren. Ondanks dat het Open Podium dit jaar coronaproof is, geeft ook deze digitale vorm Samen Veilig Midden-Nederland en SAVE weer de kans om te blijven groeien. De dialoog tussen cliënt en medewerker speelt hierin een cruciale rol.”

Heb je interesse in het werk van onze cliëntambassadeurs? Stuur dan een mailtje naar Shantal of Mina.