Spoed of crisis contact

Is er gevaar?

Is er een levensbedreigend gevaar? Bel dan onmiddellijk 112.

Bel 112

Geen client bij ons?

Dreigt een situatie thuis of elders uit de hand te lopen en ben je geen cliënt van Veilig Thuis Utrecht of SAVE Jeugdbescherming? Bel dan Veilig Thuis.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij Veilig Thuis Utrecht?

Ben je cliënt bij Veilig Thuis Utrecht, dan bel je altijd met het hoofdnummer.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij SAVE Jeugdbescherming?

Ben je cliënt bij SAVE Jeugdbescherming, dan bel je tijdens kantooruren (tussen 08.30 en 17.00 uur) met de medewerker SAVE die jou is toegewezen.

Buiten kantooruren bel je met het onderstaande nummer:

In de provincie Flevoland: bel 088 – 996 3000.
In de provincie Utrecht: bel 0800- 2000.

Expertisecentrum, Organisatie

Aanbod voorlichting: tekst & uitleg bij ons werk

Nieuws 27 november 2017 Reading Time: 2 minutenleestijd

Senada Nikocevic werkt als medewerker SAVE bij de vestiging in Nieuwegein. Daarnaast is zij coördinator van de Voorlichtingspoule van Samen Veilig Midden-Nederland. De Voorlichtingspoule bestaat uit ongeveer tien personen. Zij geven presentaties op scholen, kinderdagverblijven, aan gemeenten en aan die organisaties die meer willen weten over Samen Veilig Midden-Nederland. Graag maken wij kennis met Senada.

Senada: “Het is ontzettend leuk om naast mijn werk als medewerker SAVE ook voorlichting te geven over de organisatie en ons werk. Het geeft ons de kans te vertellen wat wij doen en waarvoor professionals ons kunnen benaderen.”

De transitie is bijna drie jaar geleden ingezet en het team merkt dat er soms nog onvoldoende bekendheid is over wat de ‘nieuwe’ organisatie doet. De taken zijn uitgebreider dan voor de fusie en Veilig Thuis Utrecht is nu een onderdeel van Samen Veilig Midden-Nederland. Hier ligt een mooie kans.

Senada: ”Naast presentaties staan we ook regelmatig op stagemarkten van hogescholen. Er zijn zoveel enthousiaste studenten die dezelfde opleiding hebben gedaan als ikzelf. Het is heel waardevol om hen al een beetje wegwijs te maken en te laten proeven aan wat het werk in de praktijk betekent. Een studie is toch anders dan daadwerkelijk bij gezinnen thuis komen.”

De presentaties van de Voorlichtingspoule zijn ook bedoeld voor professionals die niet dagelijks te maken hebben met het signaleren van onveilige situaties. Het is juist belangrijk dat leraren, artsen en verpleegkundigen, maar ook professionals in bijvoorbeeld de kraamzorg weten wanneer zij Samen Veilig Midden-Nederland in kunnen schakelen.

Senada: “Wij geven tijdens een voorlichting algemene informatie over ons werk. Als professionals specifieke trainingen willen over vroeg-signalering of bijvoorbeeld de nieuwe meldcode, dan verwijzen we door naar het Expertisecentrum van Samen Veilig Midden-Nederland. Zij bieden deskundigheidsbevordering op maat en verzorgen inhoudelijke trainingen rondom specifieke thema’s.”

Bent u geïnteresseerd in een presentatie?