Spoed of crisis contact

Is er gevaar?

Is er een levensbedreigend gevaar? Bel dan onmiddellijk 112.

Bel 112

Geen client bij ons?

Dreigt een situatie thuis of elders uit de hand te lopen en ben je geen cliënt van Veilig Thuis Utrecht of SAVE Jeugdbescherming? Bel dan Veilig Thuis.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij Veilig Thuis Utrecht?

Ben je cliënt bij Veilig Thuis Utrecht, dan bel je altijd met het hoofdnummer.

Bel met Veilig Thuis 0800-2000

Cliënt bij SAVE Jeugdbescherming?

Ben je cliënt bij SAVE Jeugdbescherming, dan bel je tijdens kantooruren (tussen 08.30 en 17.00 uur) met de medewerker SAVE die jou is toegewezen.

Buiten kantooruren bel je met het onderstaande nummer:

In de provincie Flevoland: bel 088 – 996 3000.
In de provincie Utrecht: bel 0800- 2000.

Congressen en webinars, Samen doen wat helpt & toekomstscenario jeugdbescherming

Save the Date! Bekijk onze inspiratiemiddag op donderdag 1 juli 2021

Nieuws 17 juni 2021 Reading Time: 2 minutenleestijd

Samen Veilig Midden-Nederland (SAVE Jeugdbescherming en Veilig Thuis Utrecht) nodigen u graag uit voor een online inspiratiemiddag op donderdag 1 juli, van 13.30 tot 15.30 uur. Tijdens dit evenement hoort en ziet u meer over de beweging ‘Samen doen wat helpt’ die we gestart zijn. Presentator Margreet Reijntjes (NPO Radio 1 De Perstribune) gaat in gesprek met cliënten, medewerkers en partners van Samen Veilig Midden-Nederland (SAVE Jeugdbescherming en Veilig Thuis Utrecht).

Leren van de cliënt
We werken intensief samen aan een veilig thuis voor onze cliënten. Vaak zien zij dat samen werken duurzame resultaten oplevert. Daar zijn we trots op. Soms lukt het niet om die goede samenwerking met elkaar en de cliënt te vinden, waardoor het resultaat niet optimaal is. Volgens ons kan en moet dit beter. We gaan graag met elkaar het gesprek aan. Waar lopen cliënten tegenaan? Wat leren we hiervan? En wat kunnen we in het vervolg anders doen?

Samen doen wat helpt
Afgelopen jaren zijn we – Samen Veilig Midden Nederland – een beweging  gestart, waarin we ‘het van meerwaarde zijn voor de cliënt’ centraal zetten in ons denken en doen.  Samen doen wat helpt is de bedoeling en drijvende kracht van deze beweging. Cliënt centraal, partnerschap, deskundig, transparant & lerend zijn daarbij de begrippen die richting geven aan ons beleid en uitvoering. Nog meer geven ze richting aan onze houding en gedrag.

Partnerschap
We komen alleen tot een betere dienstverlening aan onze cliënten als we het samen doen, in partnerschap:

  • Met cliënten, zodat ze zich nóg meer gehoord en gezien voelen.
  • Met medewerkers, want zij bepalen de effectiviteit van ons werk, door de relatie die zij met onze cliënt opbouwen.
  • En met onze samenwerkingspartners, omdat ons werk onlosmakelijk verbonden is met hun inzet, die net als wij werken aan een blijvend veilig thuis.

Past in landelijke ontwikkeling
We zien dat onze beweging naadloos aansluit op de ontwikkeling om te komen tot een verbetering van de jeugdbeschermingsketen in het land (toekomstscenario kind- en gezinsbescherming) en de regio (pilots Ketenversnelling, Bescherming in beweging Utrecht-West, Advies jeugdbeschermingsketen Flevoland).  Laten we elkaar daarin opzoeken, verbinden en versterken. En de ambities, dromen, omzetten in daden. Samen doen wat helpt.

Programma 1 juli
Op 1 juli willen we inspireren door met elkaar in dialoog te gaan. Met elkaar, met cliënten en met samenwerkingspartners. Wat betekent  ‘Samen doen wat helpt’ voor jou, voor mij, voor ons? Wat willen we bereiken en hoe gaan we dat doen? Met deze dialoog willen we de wereld om ons heen betrekken bij onze ambitie en een volgende stap zetten. We delen om te leren, we leren om te groeien. We doen dit in een afwisselend programma, vanuit de verschillende perspectieven (cliënten, medewerkers, samenwerkingspartners, gemeente) met film, animatie en chat.

Wil je je op 1 juli laten inspireren?
Meld je dan snel aan via communicatie@samen-veilig.nl, dan ontvang je tijdig de link naar de inspiratiesessie.